Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών εμφανίστηκε ο υποψήφιος για την Αθήνα Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας ότι «κάποιοι θα εκπλαγούν το βράδυ των εκλογών από το αποτέλεσμα της κάλπης».

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Μega» ο Νικήτας Κακλαμάνης επέμεινε πως δεν αντιλαμβάνεται την έννοια του εσωτερικού ασυμβίβαστου και όπως είπε δεν πρόκειται να παραιτηθεί της βουλευτικής του έδρας.

Παράλληλα κληθείς να σχολιάσει τις πιέσεις που δέχθηκε από την Νέα Δημοκρατία για να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, είπε πως είχε μία συζήτηση με τον Πρωθυπουργό στην οποία έλαβε «ανταλλάγματα».

«Εάν θέλει ο κ. Σαμαράς να αποκαλύψει τι συζητήσαμε το αφήνω σε αυτόν, εγώ δεν θα το κάνω», είπε ο Νικ. Κακλαμάνης.

Στη συνέχεια ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση είπε πως ο πρωθυπουργός του έθεσε το δίλημμα να διαλέξει ανάμεσα σε υπουργείο το οποίο θα λάβει στον επόμενο ανασχηματισμό και στην απόφασή του να κατέβει δήμαρχος.

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει στις εκλογές αν δεν περάσει στον β’ γύρο, ξεκαθάρισε ότι αν είναι ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, θα τον στηρίξει. «Δεν βλεπω όμως μια αντίστοιχη δήλωση από την άλλη μεριά» είπε με νόημα.

Τόνισε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει άσχημα και επί προσωπικού για κανέναν συνυποψήφιό του, αλλά μόνο επί των προτάσεων που ο καθένας έχει να παρουσιάσει για την πόλη.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε την ανάγκη ο νέος δήμαρχος να έχει εμπειρία, όπως έχει και ο ίδιος, δεδομένου ότι η επόμενη θητεία θα είναι πενταετής.

Κάλεσε τον νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη να γυρίσουν την πόλη για να δείξει ο καθένας το έργο του.