Ο Ούλι Χένες κάθισε τη Δευτέρα στο εδώλιο του κατηγορούμενου, καθώς διεξήχθη σε δικαστήριο του Μονάχου η πρώτη μέρα της δίκης του προέδρου της Μπάγερν για τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή, που σχετίζονται με τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία.

Η υπόθεση βγήκε στο φως της δημοσιότητας το Φθινόπωρο από δημοσίευμα του περιοδικού «Focus», το οποίο αποκάλυπτε ότι ο Χένες είχε αποκρύψει καταθέσεις που διέθετε στην Ελβετία, προκειμένου να αποφύγει την πληρωμή φόρων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας ο Χένες πολύ δύσκολα θα αποφύγει τη φυλάκιση. Ο πρόεδρος της Μπάγερν ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου πως είναι ένοχος για φοροδιαφυγή 18.5 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα η ομολογία του προκάλεσε σοκ, αφού αρχικά κατηγορείτο ότι απέκρυψε 3.55 εκατ. ευρώ, αλλά πλέον παραδέχτηκε πως το συνολικό ποσό που είχε αποκρύψει σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας είναι κατά περίπου 15 εκατ. ευρώ μεγαλύτερο.

Να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο 62χρονος είχε πληροφορήσει από τον περασμένο Ιανουάριο τις γερμανικές αρχές για την ύπαρξη του συγκεκριμένου λογαριασμού, «ποντάροντας» σε μία διακρατική συμφωνία Γερμανίας-Ελβετίας, που θα του επέτρεπε να «καθαρίσει» με ένα πρόστιμο.

Η συμφωνία αυτή όμως δεν ολοκληρώθηκε, λόγω εσωτερικών αντιδράσεων στη Γερμανία, ενώ οι αρχές της χώρας ερευνούσαν από τότε την υπόθεση. Ο Χένες υπήρξε ποδοσφαιριστής και γενικός διευθυντής της Μπάγερν, της οποίας έγινε πρόεδρος το 2009 και σίγουρα λόγω της εξέλιξης της δίκης θεωρείται απίθανο να παραμείνει στο πόστο του.