Το ξέσπασμα του Γιώργου Μπαρτζώκα στην τελευταία συνέντευξη Τύπου πριν τον «τελικό» της Πέμπτης με την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ (21.00 –Novasports 3) δεν ήταν τυχαίο, καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκεται υπό πίεση, αλλά τουλάχιστον όχι υπό…σύγχυση λόγω των συνεχόμενων αλλαγών όπως διαβεβαίωσε ο κόουτς.

«Η γνώμη μου είναι ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να απολαμβάνει πλέον τη συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα μετά τα κατορθώματά του την τελευταία διετία. Επιτεύγματα που δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα να το πετύχει.

Στην Πόλη ως το απόλυτο αουτσάιντερ επικράτησε της ακριβότερης ΤΣΣΚΑ Μόσχας όλων των εποχών και με μεγάλο ταλέντο, ενώ πέρυσι νίκησε με διαφορά και ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ Μαδρίτης με 100 πόντους στον τελικό. Όλα αυτά γράφτηκαν στην ιστορία. Όμως αυτή είναι η πίεση σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Είδατε τι έγινε στο ποδόσφαιρο. Έχει εξασφαλίσει το πρωτάθλημα εδώ και καιρό, είχε εκπληκτική πορεία στην Ευρώπη, με εμφάνιση φοβερή κόντρα στην Μάντσεστερ διεκδικώντας είσοδο στους οκτώ του τσάμπιονς λίγκ και όλοι έπεσαν να την φάνε την ομάδα από ένα αποτέλεσμα που μπορεί να συμβεί» τόνισε ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης βάζοντας στο παιχνίδι και την ομάδα του ποδοσφαίρου, ενώ εξήγησε γιατί τελικά έκοψε τόσο γρήγορα τον Τζαμάριο Μούν, μόλις μετά από το πρώτο του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα.

«Δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα της ομάδας και είχε δείξει κάποια σημάδια που έκαναν φανερό ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν η προτεραιότητά του.Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, χωρίς να έχει ίσως τους καλύτερους παίκτες ως ταλέντο. Το κατάφερε όμως με τον τρόπο που παίζουν οι παίκτες, που παλεύουν και που μάχονται μαζί. Οποιοσδήποτε, λοιπόν δεν προάγει αυτόν τον χαρακτήρα πρέπει να βγει από την ομάδα. Όλοι έχουν τον σεβασμό μου, ο Μουν όμως σε θέματα ομαδικής συμπεριφοράς υστερούσε ίσως γιατί δεν είχε βγει ποτέ από την Αμερική και έχει λίγο διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα.Θα σας πω για παράδειγμα ότι την Πέμπτη είχαμε ραντεβού εδώ το πρωί για να φύγουμε για την Πόλη και δεν εμφανίστηκε ποτέ. Τον πήραμε τηλέφωνο και είπε δεν ήξερε την ώρα. Έτσι, ήρθε κατευθείαν στο αεροδρόμιο με δικό του αυτοκίνητο το οποίο το άφησε μέσα στη μέση εκεί που φεύγουν όλοι, τελείως χύμα. Έδειχνε γενικότερα ότι ο Ολυμπιακός ήταν κάτι το παροδικό για αυτόν» τόνισε ο Έλληνας τεχνικός που παραδέχτηκε ότι η πίεση χρόνου στην επιλογή του παίκτη έπαιξε καθοριστικό ρόλο:

Όταν το ιατρικό τιμ μας είπε ότι έπρεπε να κάνει εγχείριση στη μέση του ο Πέτγουεϊ, άρα θα τον χάναμε για όλη τη σεζόν, είχαμε μπροστά μας ακριβώς 24 ώρες προθεσμία για να πάρουμε παίκτη. Προσέξτε έπρεπε να υπογράψει και να έρθει. Ζητάγαμε παίκτες με τρίποντο και αθλητικότητα. Ο ένας από τους δύο ήταν ο Μουν και με το παλμαρέ που είχε επιλέξαμε αυτόν. Μετά ο Πέτγουεϊ βελτιώθηκε και επέστρεψε. Ξαφνικά ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις παίκτες πρώτης γραμμής σε μία θέση. Ελπίζω τουλάχιστον τώρα που δείξαμε την εμπιστοσύνη μας στον Πέτγουεϊ να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Σίγουρα τον επηρέασε που έπαιζε μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα, καθώς έχανε και ενδιάμεσες προπονήσεις όταν λείπαμε για αγώνα όπως τώρα για παράδειγμα στην Πάτρα».

Ο κόσμος πάντως στηρίζει την ομάδα και μέχρι χθες το βράδυ είχαν φύγει ήδη 8000 εισιτήρια, γεγονός που δεν άφησε ασχολίαστο ο Έλληνας τεχνικός:

«Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική ακόμα και στις ήττες και ο κόσμος έχει καταλάβει την προσπάθεια όλων. Αυτό θα έπρεπε να μας κάνει όλους να παίζουμε με λιγότερη πίεση. Είναι δύσκολο να το περάσω γιατί ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη λαϊκή βάση και ο κόσμος ζητάει τίτλους. Η γνώμη μου είναι να απολαύσουμε τη συμμετοχή μας. Υπάρχουν πολλά πράγματα που καλούμαστε να ξεπεράσουμε. Έφυγε ο Λο από την ομάδα μας ένας παίκτης ρυθμού. Τελείωσε τον τελικό πέρυσι με 32 ράνκινγκ. Εμείς βγήκαμε στην αγορά για να βρούμε τον Κόλινς έχοντας 24 ή 32 ώρες. Δείτε τη Φενέρ που βγήκε με πολλά λεφτά στην αγορά και την είχε στο περίμενε ο Τζάκσον που περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή ομάδα από το ΝΒΑ. Ο Λαμάρ Όντομ, σε όσο μέτρια κατάσταση και να είναι, είναι ένας τεράστιος παίκτης. Στο πρώτο ματς δεν έβαλε πόντο και στο δεύτερο έβαλε 2 πόντους με την Λαμποράλ. Δεν είναι τόσο απλό.

Εγώ δεν θέλω να κάνω πολλές αλλαγές, τώρα που γύρισε και ο Πέτγουεϊ. Όπως επίσης μακάρι να ήταν και ο Λο καλά. Οσο για τον Κόλινς, αυτόν τον παίκτη διαλέξαμε σε 24 ώρες και αυτόν θα στηρίξουμε. Είμαι ικανοποιημένος με το ρόστερ» κατέληξε.

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σπανούλης δεν θα είναι παρών ούτε αύριο το βράδυ έχοντας αυτό το πρόβλημα με την τενοντίτιδα στο γόνατο. Το έχει από μικρός και μετά από καταπόνηση επηρεάζεται κάποιες φορές, όπως το 2010 όταν τον είχε αφήσει (στον Παναθηναϊκό τότε) για ένα μήνα εκτός δράσης.

Όμως παρών θα είναι ο Γκιόργκι Σερμαντίνι, που πέρυσι ήρθε Ιανουάριο και εφέτος Φεβρουάριο !

«Λέτε να είμαι το γούρι της ομάδας και του χρόνου να έρθω Μάρτιο» είπε γελώντας εκφράζοντας τη χαρά του που επέστρεψε σε μια ομάδα που πέρασε όμορφες στιγμές. Άλλωστε τον ήθελε και ο κόουτς από το καλοκαίρι να παραμείνει και θα είχε κοστίσει τελικά και πιο…φθηνά

«Σας αποκάλυψα ότι στόχος δικός μου ήταν να μείνει ο Σερμαντίνι το καλοκαίρι. Όταν λοιπόν ο μάνατζερ του δεν ήθελε και ζήταγε πολλά χρήματα, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να παρακαλάει. Το καλοκαίρι υπήρχαν πολλά ανοιχτά θέματα στην ομάδα. Ήταν του Σπανούλη, του Χάινς. Όμως ο Ολυμπιακός, από την ομάδα που είχε πέρυσι έκανε επτά αλλαγές. Αρχισε από μία βάση δύσκολη. Έχει πολλούς Έλληνες παίκτες κατά την γνώμη μου σχεδόν ολόκληρη την επόμενη Εθνική με τους νεαρούς του, δύο – τρεις πολύ καλούς ξένους και δύο – τρεις έτσι κι έτσι.

Πάντως καταλαβαίνω απόλυτα τον κόσμο. Πολλοί ταυτίζονται με τους παίκτες. Και αυτό το καταλαβαίνω. Υπάρχουν, όμως πάρα πολλά πράγματα που ούτε και εσείς δεν ξέρετε και είναι λογικό. Υπάρχει ο προπονητής και τα στελέχη της ομάδας που ξέρουν τον χαρακτήρα, το πόσο ανταγωνιστικός είναι ο κάθε παίκτης. Θα ήθελα να σας πω για παράδειγμα ότι υπάρχουν τρεις παίκτες που έχουν κάνει ενέσεις πρόσφατα για να αγωνιστούν.

Κάποιοι έχουν προσωπικά προβλήματα. Πριν το ματς με τη Φενέρ, για παράδειγμα δύο πατεράδες αθλητών είχαν πρόβλημα, ο ένας στην εντατική και ο άλλος έκανε μπαλονάκι. Ενός άλλου παίκτη το παιδί ήταν άρρωστο και ήταν στο νοσοκομείο. Αυτά, λοιπόν επειδή δεν τα ξέρει ο κόσμος και δεν πρέπει να τα γνωρίζει παίρνουμε και εμείς κάποιες αποφάσεις για τον κάθε παίκτη» κατέληξε ο κόουτς που υπενθύμισε ότι δεν ψάχνει…εκδίκηση η ομάδα του από την Αρμάνι για την τριαντάρα στο πρώτο ματς, απλά μια σημαντική νίκη.