«Αν το χέρι του Μπράντλεϊ ήταν λίγο μακρύτερο»… Αυτό έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η Ελεν ντε Τζενέρις, η παρουσιάστρια της 86ης απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Οπως πάντα ήταν μια τελετή με λάμψη, θριάμβους και απογοητεύσεις. Αλλά κυρίως ήταν μια τελετή κομμένη και ραμμένη – για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού και της τηλεόρασης – όχι με όρους τηλεοπτικούς, αλλά διαδικτυακούς.

Η τολμηρή παρουσιάστρια και οι σεναριογράφοι του σόου φρόντισαν να μεταφέρουν τη δράση στο κοινό – στους αστέρες του Χόλιγουντ – και να τους βάλουν να κάνουν πράγματα που ο μέσος τηλεθεατής και κυρίως ο μέσος χρήστης του Διαδικτύου κάνει: τρώει πίτσες, γελάει και βγάζει selfie φωτογραφίες στρέφοντας την κάμερα του κινητού τηλεφώνου προς τον εαυτό του.

Ετσι και συνέβη: Στις 5.03 π.μ. (ώρα Ελλάδας) η Ελεν ντε Τζενέρις μάζεψε γύρω της όσους σταρ από την πλατεία μπορούσε, έδωσε στον Μπράντλεϊ Κούπερ το κινητό της και ο αμερικανός γόης – υποψήφιος για Οσκαρ β’ αντρικού ρόλου για τον «Οδηγό Διαπλοκής» – τράβηξε ένα «selfie» με τον ίδιο και όσους ήταν δυνατό να χωρέσει η εικόνα γύρω του.

Αμέσως μετά η Ντε Τζενέρις το ανέβασε στο Twitter και φυσικά έγινε χαμός. Τα Οσκαρ είχαν περάσει και επισήμως από την εποχή της TV στην εποχή των social media…

Απαραίτητη σημείωση: Η Eλεν ντε Τζενέρις έκανε το σόου της με το τηλέφωνο και τις αναρτήσεις στο Twitter χρησιμοποιώντας ένα Samsung Galaxy Note 3, το οποίο διαφημίστηκε αρκούντως σε όλον τον κόσμο. Ωστόσο στα παρασκήνια, η παρουσιάστρια ανέβασε φωτογραφίες από το iPhone της. Χαρακτηριστική αυτή με τον νικητή του Οσκαρ β’ αντρικού ρόλου Τζάρεντ Λίτο.