Με χαιρετισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έγινε την Πέμπτη το βράδυ η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο: «Το Ελληνικό Δεν Πωλείται» που έγινε στο δημαρχείο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύθηκε στην εκδήλωση ότι «όλες οι συμβάσεις, όλες οι παραχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα επανελεγχθούν ως προς τη νομιμότητα και ως προς τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, από τη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, που σύντομα θα δώσουν εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Ας το έχουν όλοι αυτό καλά στο μυαλό τους» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «όπου η νέα Βουλή θα κρίνει ότι το δημόσιο συμφέρον δεν διασφαλίζεται, δεν θα διστάσουμε να ακυρώσουμε ή να αναθεωρήσουμε συμβάσεις και ειλημμένες αποφάσεις».

Τόνισε ακόμη πως «τίποτα και κανένας δε θα ξεχαστεί». Όπως είπε, όσοι με πράξεις ή παραλήψεις έβλαψαν το δημόσιο συμφέρον, θα κριθούν από τη δικαιοσύνη για τις πράξεις και τις παραλήψεις τους».

Εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια, ο κ. Τσίπρας είπε ότι στο Ελληνικό όλα αυτά τα χρόνια συγκρούονται δύο κόσμοι:

«Αυτός που υπερασπίζεται με αγώνες το δημόσιο συμφέρον και αυτός που ευνοεί τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα. Αυτός που υπερασπίζεται την ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και αυτός που προωθεί την Fast track εκποίηση. Αυτός που υπερασπίζεται τη βιώσιμη ανάπτυξη, τους ελεύθερους χώρους, τη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, τη προοπτική του μητροπολιτικού πάρκου και αυτός που στόχο έχει να μετατρέψει την περιοχή σε ένα θύλακα τζόγου, τσιμέντου και πλούτου για τους λίγους.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ελληνικό δεν είναι ένα πολεοδομικό, πόσο δε μάλλον οικονομικό πρότζεκτ», είπε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας ότι για το κόμμα του, «το Ελληνικό, είναι κομμάτι της συλλογικής μας αγωνιστικής συνείδησης. Είναι το τοπόσημο των αγώνων των κινημάτων πόλης για την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου».

Ο κ. Τσίπρας επανέφερε το σχέδιο του Μετσόβιου Πολυτεχνείου για το Ελληνικό επισημαίνοντας ότι είναι μια πρόταση «τεκμηριωμένη και κοστολογημένη που αποτρέπει την καταστροφή ενός ευλογημένου τόπου, του αττικού τοπίου».

Στο πλάι του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν και η υποψήφια του κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής Ρένα Δούρου.

Η απάντηση Κεδίκογλου

«Δεν θα αφήσουμε το Ελληνικό να γίνει η κομματική του χωματερή» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας τις σχετικές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να υπονομεύσει την έξοδο της χώρας από την κρίση, απειλώντας επενδυτές και αδιαφορώντας για τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.