Ρεύμα σε στελέχη της Αυτοδιοίκησης, ακόμη και σε γαλάζιους δημάρχους, συνεχίζει να έχει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός παρά την ανακοίνωση από τη ΝΔ του επίσημου υποψηφίου της για την περιφέρεια.

Το θερμό κλίμα υπέρ του κ. Σγουρού και μιας νέας υποψηφιότητάς του καταγράφηκε και κατά τη χθεσινή υπογραφή συμβάσεων για την κατασκευή έργων, που χρηματοδοτούνται με 40 εκατ. ευρώ από την περιφέρεια.

Οι συμβάσεις υπογράφηκαν μεταξύ του περιφερειάρχη και έξι δημάρχων του Λεκανοπεδίου και ειδικότερα του Ιλίου, Νίκου Ζενέτου, της Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρη Φωκιανού, του Μαραθώνα, Ιορδάνη Λουίζου, του Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, του Κορωπίου, Δημήτρη Κιούση και του Κορυδαλλού, Στέφανου Κασιμάτη.

«Τον ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να έχουμε μια καλή συνεργασία και τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν» υπήρξε η χαρακτηριστική δήλωση του δημάρχου Κορωπίου, ο οποίος εμφανίζεται να έχει και την υποστήριξη της γαλάζιας παράταξης.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν οι δηλώσεις όλων των δημάρχων, ενώ η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του κ. Σγουρού για την ανταπόκριση που έχει δείξει στα προβλήματα των πόλεων έδειξε να τυγχάνει διακομματικής αποδοχής.

«Ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη Αττικής για την αποδοχή του αιτήματος, το οποίο ήταν παλιό, από την εποχή της Νομαρχίας Αθηνών, και σήμερα γίνεται πραγματικότητα» τόνισε από την πλευρά του και ο κ. Φωκιανός που είχε υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο προσκείμενος στο πράσινο στρατόπεδο Νίκος Ζενέτος επανέλαβε: «Είστε υποχρεωμένος να συνεχίσετε κι εμείς έχουμε την υποχρέωση να σας στηρίζουμε».