Μήνυμα ενότητας προς όλους τους συναδέλφους του, και σε εκείνους που δεν τον ψήφισαν, έστειλε χθες ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, βάζοντας στο επίκεντρο της μάχης που εξακολουθεί να δίνει την αναβάθμιση του ίδιου του ΔΣΑ. Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών που τον έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο τιμόνι του ΔΣΑ –στο δεύτερο θα «μονομαχήσει» με τον σημερινό πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Αδαμόπουλο –σύμφωνα με τον κ. Αλεξανδρή «δεν είναι μια προσωπική, αλλά μια συλλογική επιτυχία των δικηγόρων».

Και αυτό αποτυπώθηκε στην ασφυκτικά γεμάτη από νομικούς αίθουσα της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, οι οποίοι με την παρουσία τους έδωσαν τη δική τους ψήφο εμπιστοσύνης στον υποψήφιο πρόεδρο του ΔΣΑ. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, οι καθηγητές του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλλης και Γιώργος Κατρούγκαλος, οι νεοεκλεγέντες σύμβουλοι του ΔΣΑ, οι οποίοι στήριξαν τον Βασίλη Αλεξανδρή, αλλά και η πρώην σύμβουλος του ΔΣΑ Μαρία Κουβέλη, κόρη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

«Η υποψηφιότητά μου δεν υπαγορεύτηκε, δεν συνδέθηκε, ούτε συνδέεται με κομματικούς σχηματισμούς ή προσανατολισμούς. Δεν συνιστά σκαλοπάτι ή εφαλτήριο πολιτικής ανέλιξης. Είμαι και θα παραμείνω μαχόμενος δικηγόρος» τόνισε κ. Αλεξανδρής χαράσσοντας τη δικές του γραμμές έναντι των πολιτικών κομμάτων.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι με τις θέσεις του αυτές «σε καμία περίπτωση δεν επιχειρώ να απαξιώσω ή να μειώσω τη θεσμική λειτουργία των κομμάτων σε μία δημοκρατική κοινωνία. Ομως εδώ το διακύβευμα δεν είναι κομματικό. Ο ΔΣΑ ήταν και είναι αποκλειστικά και μόνον των δικηγόρων». Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Αλεξανδρής κάλεσε όλους τους συμβούλους που έχουν εκλεγεί, ανεξαρτήτως παράταξης, αλλά και τους υποψήφιους προέδρους των συνδυασμών «να δεσμευτούμε για την επόμενη μέρα όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα». Από την πλευρά του ο Γιάννης Αδαμόπουλος απηύθυνε πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο στον Βασίλη Αλεξανδρή λέγοντας ότι: «Παρά τον περιορισμένο χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τη διεξαγωγή της επαναληπτικής εκλογής αισθάνομαι ότι είναι επιβεβλημένος ένας μεταξύ μας δημόσιος διάλογος για τα φλέγοντα προβλήματα του κλάδου μας, ώστε οι συνάδελφοι να αξιολογήσουν νηφάλια και να διαμορφώσουν πεποίθηση για την προγραμματική ετοιμότητα του καθενός».