Την ελπίδα ότι αυτή θα είναι η τελευταία αποστολή της τρόικας στο πλαίσιο της πέμπτης αξιολόγησης του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας, εξέφρασε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Τζέρι Ράις, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι το ΔΝΤ ανησυχεί για τις «καθυστερήσεις» των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται στον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει την «επιτάχυνση των προσπαθειών», ενώ δεν θέλησε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των συζητήσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα μεταξύ της τρόικας και των ελληνικών αρχών και οποίες αναμένεται να διαρκέσουν δυο εβδομάδες.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου υπογράμμισε ότι «πρέπει να επιλυθούν κάποια ζητήματα, αλλά στόχος του Ταμείου είναι η επίτευξη συμφωνίας».

Οσον αφορά στο «χρηματοδοτικό κενό», υποστήριξε ότι είναι νωρίς να εισέλθει σε λεπτομέρειες, προσθέτοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα διαδραματίσουν ρόλο μια σειρά θεμάτων, όπως είναι το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Τέλος, ο κ. Ράις δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Financial Times ότι το ΔΝΤ εκτιμά πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι ο τραπεζικός τομέας είναι «μέρος της αξιολόγησης» και «των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, κυριάρχησε το θέμα της Ουκρανίας και ο κ. Ράις επανέλαβε τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι κλιμάκιο του ΔΝΤ θα εκτιμήσει την κατάσταση την οποία βρίσκεται η χώρα και θα συζητήσει με τις ουκρανικές αρχές τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από