Στο διεθνές φόρουμ για την «προοδευτική οικονομία» που διοργανώνει η ομάδα Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συμμετάσχει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της ευρωομάδας Χάνες Σβόμποντα.

Στη διάρκεια της τριήμερης παρουσίας τους στις Βρυξέλλες, (από την Τετάρτη 5 έως και την Παρασκευή 7 Μαρτίου), ο πρόεδρος και τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς θα παρέμβουν στις συζητήσεις που θα οργανωθούν με τη συμμετοχή κορυφαίων οικονομολόγων, όπως οι Τζόζεφ Στίγκλιτς, Πωλ Κρούγκμαν, Ζαν-Πολ Φιτουσί, Πέτερ Μπόφινγκερ κ.α.

Τις εργασίες του φόρουμ θα ανοίξει ο Χάνες Σβόμποντα, ενώ την κεντρική ομιλία θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, που είναι ο υποψήφιος των ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της ΕΕ στη θέση του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, την Πέμπτη το απόγευμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις με ευρωπαίους Επιτρόπους.

Στην επίσημη αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ, εκτός από τον πρόεδρο της, συμμετέχουν το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Δημήτρης Χατζησωκράτης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Σωτήρης Βαλντέν, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου και ο εκπρόσωπος Τύπου Χρήστος Μαχαίρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από