Η ελληνική μυθοπλασία στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης –είδος που σχεδόν απουσίαζε ώς πέρυσι –επιστρέφει στις τηλεσυχνότητες, ενώ το τοπίο αλλάζει και με την επίσημη εκκίνηση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού σε δύο μήνες.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ με δύο κανάλια και τρεις κεντρικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς έχει αρχίσει. Στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής γίνονται παράλληλες ενέργειες (διαγωνισμοί προσωπικού, στελεχών, προγράμματος) ώστε στις 27 Απριλίου και με τη σχετική ΚΥΑ να γίνει η μετάβαση από τη ΔΤ στη ΝΕΡΙΤ.

Στο μεταξύ, το πρόγραμμα θα αρχίσει να ενισχύεται με νέες παραγωγές εκπομπών από το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Από τις 300 προτάσεις που έχουν κατατεθεί ώς τώρα, στο στάδιο της διερεύνησης («τις μελετά η επιτροπή κοστολογίου», ενημέρωναν από τη ΝΕΡΙΤ) βρίσκονται κάπου 30 και εκτιμάται ότι 20 από αυτές –ενημερωτικές-ψυχαγωγικές, η παραγωγή των οποίων δεν απαιτεί μεγάλο χρονικό διάστημα υλοποίησης –θα ενταχθούν στον προγραμματισμό της ΔΤ, κατ’ αρχήν, και της ΝΕΡΙΤ στη συνέχεια. Παράλληλα σχεδιάζεται αναδιαμόρφωση της πρωινής ζώνης, δοκιμάζονται πρόσωπα για να την ενισχύσουν με μικρές θεματικές ενότητες αλλά και για να στελεχώσουν την παραγωγή και παρουσίαση εκπομπών στη βραδινή ζώνη.

Το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ με περιφερειακό χαρακτήρα (διάδοχο της ΕΤ3) θα δώσει δείγμα γραφής επισήμως το φθινόπωρο (τέλος Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου). «Η κεντρική διοίκηση θα γίνεται από την Αγία Παρασκευή αλλά η γενική διεύθυνση του δεύτερου καναλιού θα είναι στη Θεσσαλονίκη με ρόλο συντονιστικό των περιφερειακών στούντιο και δημιουργίας συμπράξεων με ερευνητικά κέντρα ΑΕΙ της χώρας» ενημέρωναν από τη ΝΕΡΙΤ.

Την ώρα που δρομολογούνται εξελίξεις στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, τα ιδιωτικά κανάλια ενδυναμώνουν τα προγράμματά τους.

Το Mega θα ενισχύσει τη βραδινή ψυχαγωγική ζώνη του με την ελληνική προσαρμογή της αμερικανικής οικογενειακής κωμικής σειράς «Modern family» (εκτιμάται ότι θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Μαρτίου), με πρωταγωνιστές τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Κώστα Κόκλα, Ζέτα Δούκα, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρη Μακαλιά και Γιώργο Τζαβάρα. Η διασκευή σεναρίου είναι του Αποστόλη Τσαούσογλου και η σκηνοθεσία του Πιέρρου Ανδρακάκου.

Το με φιλανθρωπική διάσταση τηλεπαιχνίδι «Celebrity game night» θα παρουσιάζει σε εβδομαδιαία βάση η Σμαράγδα Καρύδη, σε σκηνοθεσία Κώστα Καπετανίδη. Κάθε φορά έξι καλλιτέχνες και δύο παίκτες θα παίρνουν μέρος σε διαδικασίες που απαιτούν ταχύτητα και γνώσεις από την ποπ κουλτούρα.

Η Ζέτα Μακρυπούλια επίσης θα είναι οικοδέσποινα του μουσικού σόου «Just the two of us», στο οποίο 12 επαγγελματίες τραγουδιστές θα συμπράττουν με 12 ερασιτέχνες παρουσία κριτικής επιτροπής.

Ο Ant1 μέσα στον επόμενο μήνα θα αρχίσει να μεταδίδει τις κωμικές σειρές «Καλές δουλειές» με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Φαίη Ξυλά, Αμαλία Νίνου, Αιμιλία Δρίβα (σενάριο Ρένας Ρίγγα, σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ) και «Τρίχες» (των Αλέξανδρου Ρήγα – Δημήτρη Αποστόλου) με τους Παύλο Κοντογιαννίδη, Τόνι Δημητρίου, Βασιλική Ανδρίτσου. Προγραμματίζεται και η σειρά «Εκδρομή» (σενάριο Σούλας Βασιλαντωνάκη, σκηνοθεσία Αλέξανδρου Πανταζούδη) με τους Λίνα Σακκά, Οθωνα Μεταξά, τα γυρίσματα της οποίας γίνονται στη Νάουσα, ενώ στο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι εκπομπές «Taxi hit» – τηλεπαιχνίδι καραόκε μέσα σε ταξί –, «Extreme jobs» – για επικίνδυνα επαγγέλματα με παρουσιαστή τον Σπύρο Σούλη – και ένα πρόγραμμα με δομικό στοιχείο βιντεάκια από το YouTube που θα παρουσιάζει η Μαίρη Σινατσάκη.

Στον Alpha ο Χρήστος Φερεντίνος θα παρουσιάζει την εκπομπή «Ακου τι είπαν» (μετεξέλιξη του τηλεπαιχνιδιού «Κόντρες»), ενώ προστίθεται και η εκπομπή «World party» με τους Σάκη Τανιμανίδη – Γιώργο Μαυρίδη σε ένα ιδιότυπο ταξιδιωτικό ημερολόγιο.

Ο Σκάι, τέλος, θα εντάξει σε καθημερινή βάση την εκπομπή «Μπορώ» της Αννας Δρούζα.