Να εγκαταλείψει την εξουσία κάλεσε τον Ερντογάν η τουρκική αντιπολίτευση μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τη δημοσιοποίηση στο YouTube υποκλαπέντων τηλεφωνικών συνομιλιών που αποδίδονται στον ίδιο και το γιο του, Μπιλάλ.

«Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί αμέσως, έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση», δήλωσε ο Χαλούκ Κοτς, αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος , στο τέλος της έκτακτης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να παραιτηθεί αμέσως», τόνισε ο Κοτς.

Η τουρκική αντιπολίτευση αντέδρασε μετά την προβολή στο YouTube μιας καταγεγραμμένης τηλεφωνικής συνομιλίας που παρουσιάζεται ως συνομιλία μεταξύ του Ερντογάν και του πρωτότοκου γιού του Μπιλάλ, στην οποία οι δύο άνδρες αναφέρουν τους τρόπους για να εξαφανίσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει την κυβέρνηση Ερντογάν από τις 17 του περασμένου Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ο Ερντογάν ζητεί από τον γιό του να συγκεντρώσει τα άλλα μέλη της οικογένειας για να εξαφανίσουν αμέσως πολλά εκατομμύρια ευρώ και δολάρια που είναι κρυμμένα σε κατοικίες οικείων προσώπων.

Η ηχογραφημένη αυτή συνομιλία προκάλεσε αναταραχή όλη τη νύχτα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, μερικές ώρες μετά τις αποκαλύψεις δύο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων που κατηγορούν εισαγγελείς προσκείμενους στην αδελφότητα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν ότι υπέκλεπταν τηλεφωνικές συνομιλίες χιλιάδων προσώπων, μεταξύ τους και ο Ερντογάν.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός κατηγορεί την οργάνωση του Γκιουλέν ότι χειραγωγεί τις έρευνες κατά της διαφθοράς που είναι σε εξέλιξη στο πλαίσιο μιας συνωμοσίας, στόχος της οποίας είναι η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης πριν από τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου και τις προεδρικές του Αυγούστου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από