Ο πακιστανικός στρατός πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Τρίτης νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων εξτρεμιστών ισλαμιστών στην περιοχή που ζουν οι φυλές του Βορείου Ουαζιριστάν, κοντά στην αφγανική μεθόριο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων, ανακοίνωσαν στρατιωτικοί αξιωματούχοι.

Πακιστανικά μαχητικά αεροσκάφη πλήττουν στόχους στην περιοχή από τότε που οι προσπάθειες της κυβέρνησης για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν κατέρρευσαν αυτό τον μήνα.

Κάτοικοι του Βορείου Ουαζιριστάν εγκαταλείπουν την ταραγμένη περιοχή τις τελευταίες ημέρες καθώς αναμένεται μια στρατιωτική επιχείρηση ευρείας κλίμακας, αφήνοντας πίσω τα σπίτια και τα χωριά τους για να εγκατασταθούν σε πιο ήσυχες πόλεις όπως η Μπανού, η Κοχάτ, η Πεσαουάρ.

"Οι εξτρεμιστές είχαν καταλάβει μια περιοχή μεταξύ του Νοτίου Ουαζιριστάν και του Βορείου Ουαζιριστάν και είχαν εγκαταστήσει κέντρα εκπαίδευσης όπου εκεί εκπαίδευαν και βομβιστές αυτοκτονίας", δήλωσε αξιωματικός του στρατού που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Δεκαπέντε σκοτώθηκαν στη μεθόριο του Νοτίου Ουαζιριστάν, ενώ 12 σκοτώθηκαν στο Βόρειο Ουαζιριστάν".

Οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κυρίως στην κοιλάδα Σαουάλ και στην περιοχή Ντατάχελ του Βορείου Ουαζιριστάν όπου υπάρχουν κτίρια και άλλες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης των ανταρτών.
Δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί πόσοι πολίτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στις επιθέσεις.

Οι διαπραγματεύσεις κατέρρευσαν αυτόν τον μήνα και οι Ταλιμπάν δήλωσαν στην κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει πιθανότητα ειρήνης στο Πακιστάν, εκτός αν το Ισλαμαμπάντ αλλάξει το πολιτικό και το νομικό του σύστημα και υιοθετήσει επίσημα τον ισλαμικό νόμο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από