Ενα βήμα ακόμη πιο μακριά από την επιλογή στήριξης του Γιάννη Σγουρού πήγε την Τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος – σε αντίθεση με τη γενικευμένη αποδοχή του περιφερειάρχη Αττικής στο γαλάζιο στρατόπεδο – ήδη από τη Δευτέρα είχε εκφραστεί αρνητικά για την περίπτωσή του.

«Δεν θεωρώ τον κ. Σγουρό πετυχημένο περιφερειάρχη» είχε πει τη Δευτέρα στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Γιάννης Μιχελάκης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις στήριξης προς τον περιφερειάρχη από δημάρχους και βουλευτές της ΝΔ. Την Τρίτη, μιλώντας αυτή τη φορά στον Real FM, ο Γ. Μιχελάκης χαρακτήρισε τον Γιάννη Σγουρό «κακό περιφερειάρχη».

«Η επιλογή Σγουρού θα είναι ό,τι χειρότερο. Είναι ένας κακός περιφερειάρχης, δεν έχει πετύχει στο έργο του. Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Με το νέο ΕΣΠΑ, το 30% θα πάει στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους. Ο κ. Σγουρός εκρίθη και κρίθηκε αποτυχημένος» τόνισε ο Γιάννης Μιχελάκης, σε μια τοποθέτηση που αναμένεται να συζητηθεί. Τόσο επειδή ο Γ. Σγουρός χαίρει μεγάλης εκτίμησης και στη Νέα Δημοκρατία, όσο και επειδή θεσμικά ο περιφερειάρχης Αττικής με τον υπουργό Εσωτερικών βρίσκονται σε τακτική συνεννόηση.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο Γιάννης Μιχελάκης προανήγγειλε την άρση του περιορισμού δημοσίευσης των δημοσκοπήσεων.

«Μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ θα επιτρέπονται οι δημοσκοπήσεις και το ίδιο θα ισχύσει και στον δεύτερο γύρο» είπε ο υπ. Εσωτερικών και εξήγησε: «Οταν αποφασίστηκε η απαγόρευση, το Διαδίκτυο δεν είχε τη δυναμική που έχει σήμερα. Ο καθένας, παραμονές των εκλογών, υποστήριζε ό,τι ήθελε, με αποτέλεσμα να προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη. Αυτό το πράγμα πρέπει να αλλάξει».