Στις αρχές του ερχόμενου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της η νέα εταιρεία που δημιούργησαν από κοινού η Vodafone Ελλάδας και η WIND Ελλάς, για την ανάπτυξη συστημάτων κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιφέρεια.

Πρόκειται για την εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας Victus Networks A.E, η οποία προέκυψε από τη συμφωνία των Vodafone και WIND για τη μερική κοινή χρήση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας δεύτερης και τρίτης γενιάς (2G/3G), κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε ορισμένες αστικές περιοχές.

Ηδη, ολοκληρώθηκε η σύσταση της νέας εταιρείας (Vodafone και WIND συμμετέχουν με ποσοστό 50% η καθεμία) και στις 10 Μαρτίου ξεκινά επισήμως η λειτουργία της.

Η Victus Networks, με έδρα την Παλλήνη και υποκαταστήματα σε Πάτρα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, θα διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του Δικτύου Πρόσβασης (κεραίες κ.λ.π), παρέχοντας αντίστοιχες υπηρεσίες ταυτόχρονα και προς τις δυο εταιρείες.

Σε πρώτη φάση, η Victus Networks θα στελεχωθεί με περίπου 300 εργαζόμενους που θα μεταφερθούν σε αυτή από τη Vodafone και τη WIND.

Η μεταφορά τους θα γίνει χωρίς καμία αλλαγή στα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και τους όρους απασχόλησης.

Θα αφορά δε προσωπικό του οποίου το αντικείμενο απασχόλησης εμπίπτει στη δραστηριότητα της εγκατάστασης και λειτουργίας κεραιοσυστημάτων.

Όπως ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι δύο εταιρείες, η συγκεκριμένη συνεργασία θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας και θα επιτρέψει τη σημαντική αύξηση των ευρυζωνικών ταχυτήτων μέσω κινητού τηλεφώνου, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Την ίδια στιγμή, η Vodafone Ελλάδας θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα, καθώς και την αποκλειστική διάθεση του δικτύου 3G UMTS900 για περαιτέρω βελτίωση της κάλυψης, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους.

Αντίστοιχα, η WIND Ελλάς συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως επισημαίνουν οι δυο τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, η συνεργασία τους για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας, «αναμένεται να αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων που στο διάστημα 2014-2016 θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. ευρώ στους κλάδους των κατασκευών και του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού».

Το πρόγραμμα επενδύσεων των δυο εταιρειών αναμένεται να έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας που υπολογίζεται ότι θα αγγίξουν τα 50 εκατ. ευρώ, συμβάλλοντας παράλληλα στην τόνωση της άμεσης και έμμεσης απασχόλησης.