Τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχρισε φαβορί χωρίς δεύτερη σκέψη ο τεχνικός του Ολυμπιακού Μίτσελ ενόψει της συνάντησης της Τρίτης στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ωστόσο ο ισπανός τεχνικός είπε ότι η ομάδα του δεν θα παραδώσει τα όπλα , είναι έτοιμη να κοντράρει τους Μπέμπηδες και θα προσπαθήσει να πάρει το βραβείο! Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι είναι δίκοπο μαχαίρι το γεγονός ότι η μοναδική διάκριση που μπορεί να ελπίζει την εφετινή σεζόν η Γιουνάιτεντ είναι το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό μπορεί να δημιουργήσει βάρος στους παίκτες του Μόιες.

«Είμαστε πολύ χαρούρενοι που βρισκόμαστε εδώ για το μεγάλο ματς. Ανυπομονούμε να παίξουμε τον αγώνα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιεντ. Το βλέπουμε σαν βραβείο και θέλουμε να το κατακτήσουμε», τόνισε ο Μίτσελ.

Στη συνέχεια ο τεχνικός των Ερυθρολεύκων απάντησε στις ερωτήσεις.

-Κάποιοι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έχουν μεγάλη εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ντεσαβαντάζ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Το βλέπω σαν πλεονέκτημα παρά σαν μειονέκτημα. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μεγάλη όρεξη και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε για να δημιουργήσουμε προβλήματα στον αντίπαλο μας. Το ματς είναι απαιτητικό ,όμως κανείς δεν λέει ότι δεν μπορούμε να κοντράρουμε την αγγλική ομάδα».

-Σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Τι θα πεί στους παίκτες πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

«Εμείς βρισκόμαστε σε καλύτερη δυνατή κατάσταση από ότι πριν από δύο μήνες. Η ομάδα είναι δουλεμένη. Δεν χρειάζεται να σχολιάσω τη Μάντσεστερ η οποία βρίσκεται σε πολύ ψηλό επίπεδο. Οι παίκτες έχουν δουλέψει, έχουν αυτοπεποίθηση θα έχουν τη βοήθεια του κόσμου. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά από ότι θα τους πω εγώ».

-Ποιον Ολυμπιακό να περιμένουμε σε σχέση με τα ματς που έδωσε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε τον καλύτερο Ολυμπιακό. Οι παίκτες είναι προετοιμασμένοι να προσφέρουν το μάξιμουμ των δυνατότητων τους. Ο αντίπαλος είναι μεγάλος δεν μας επιτρέπει να μην δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Πιστεύω να έχουμε ψηλή απόδοση για να μας φτάσει στο παιχνίδι που έχει μεγάλες απαιτήσεις».

-Ο Ρούνι, απολαμβάνει μεγάλο μισθό και υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα νέο συμβόλαιο. Μπορεί να συγκριθεί με Μέσι ή άλλους μεγάλους παίκτες;

«Συγχαρητήρια στον Ρούνι. Είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής. Ολες οι θρυλικές ομάδες έχουν προσωπικότητες. Είναι φυσιολογικό ο Ρούνι να βρίσκεται πάντα στη Γιουνάιτεντ. Δεν εξυπηρετεί η σύγκριση με Μέσι. Να γίνει σύγκριση στα χρήματα που παίρνουν;».

-Η Μάντσεστερ θέλει να κερδίσει το τρόπαιο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Γνωρίζουμε τι είδους ομάδα είναι. Η Γιουνάιτεντ παίζει πολλά πράγματα στο παιχνίδι. Δεν επιτρέπεται να κάνει το παραμικρό λάθος. Αυτό είναι μεγάλο βάρος και πιέζει τους παίκτες. Είναι πολύ σημαντικό για τους ποδοσφαιριστές της Γιουνάιτεντ. Δεν ξέρουμε αν θα τους βοηθήσει ή θα τους δημιουργήσει πρόβλημα».

-Αν θα επηρεάσει τον Ολυμπιακό το κλείσιμο δύο θυρών στο Γεώργιος Καραίσκάκης

«Αν έχουμε παραβεί τους κανόνες θα πρέπει να πληρώσουμε το τίμημα. Ελπίζουμε να είναι ένα παράδειγμα για όλους. Να μην ανακατεύονται με πράγματα που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Είναι φυσιολογικό να προτιμούσαμε όλους τους φιλάθλους μας παρόντες στην έδρα μας».

-Ποιά ομάδα είναι το φαβορί για στο ματς;

«Είναι εύκολο. Η Μάντσεστερ είναι το φαβορί. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Όμως η βραδιά δεν θα είναι εύκολη για τη Μάντσεστερ. Θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη διαφορά στον αγωνιστικό χώρο».

-Πως σχολιάζετε την προσπάθεια του Ολυμπιακού με τη συνεργασία με τη UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών;

«Το ποδόσφαιρο δεν προσφέρει χαρές και τα συμβόλαια των παικτών. Παίζουμε για τον κόσμο μας για τους θεατές, όμως έχουμε συναισθήματα. Το ποδόσφαιρο μπορεί να βελτίωση επίπεδο συνανθρώπων τους. Μας αρέσει που χάρη στο ποδόσφαιρο μπορεί να σώσουμε μία ζωή».

Τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Μανιάτης. Τόνισε:

«Ολοι περιμένουμε με αγωνία αυτό το ματς. Θα το χαρακτηρίσω το παιχνίδι της χρονιάς. Είναι ο πρώτος τελικός. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Είμαστε συγκεντρωμένοι , έχουμε δουλέψει σωστά. Θέλουμε να πάρουμε τη νίκη και να κάνουμε όλους χαρούμενους. Η ομάδα είναι έτοιμη . Το έχει δείξει στο ελληνικό πρωτάθλημα και στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ασχετα αν τα ματς δεν είναι τα ίδια. Θα πρέπει να μπούμε γρήγορα στη νοοτροπία του παιχνιδιού και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι διαφορετικές ομάδες η Αρσεναλ με τη Γιουνάιτεντ. Ολοι λένε ότι δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Είναι μεγάλη ομάδα και έχει βαριά φανέλα. Θα πρέπει να κλείσουμε τα αφτιά μας. Μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους αντιπάλους μας. Τους σεβόμαστε, όμως δεν πρέπει να τους φοβηθούμε».