Στην Eισαγγελία Πειραιά, και συγκεκριμένα στον έβδομο ανακριτή, οδηγήθηκαν την Κυριακή ο τμηματάρχης της διεύθυνσης εποπτείας Διαχείρισης Πετρελαιοειδών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και έξι οδηγοί βυτιοφόρων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, που αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

Ο συνήγορος του υπαλλήλου του ΥΠΕΚΑ υπέβαλε στον 7ο ανακριτή ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου και η απολογία του διακόπηκε μέχρι να συγκληθεί το δικαστικό συμβούλιο, που καλείται να αποφασίσει για την τύχη της ένστασης.

Στην ένσταση ακυρότητας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «στο κατηγορητήριο δεν ορίζεται η ποσότητα του λαθρεμπορεύματος η οποία έχει κατασχεθεί, παρά μόνο η αξία του ανύπαρκτου λαθρεμπορεύματος» και ότι «δεν υπάρχει λαθρεμπορία χωρίς λαθρεμπόρευμα όπως και ανθρωποκτονία χωρίς νεκρό!».

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση της λαθρεμπορίας καυσίμων εμπλέκονται συνολικά 24 άτομα -στελέχη κρατικών υπηρεσιών, οδηγοί βυτιοφόρων και πρατηριούχοι- εκ των οποίων τα 15 έχουν συλληφθεί. Οι συλληφθέντες έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες: Η πρώτη απολογήθηκε το Σάββατο, η δεύτερη απολογείται σήμερα και η τρίτη τη Δευτέρα.

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, το Σάββατο, ο πρόεδρος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ και της ομάδας του Ατρομήτου Γ. Σπανός και άλλα τρία άτομα κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση αφέθηκε μία γυναίκα, συνιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπαν ότι στο κατηγορητήριο που έχει συντάξει ο ανακριτής, το ποσό των διαφυγόντων δασμών και φόρων κατ' εκτίμηση δεν είναι 3,5 εκατ. ευρώ όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ, αλλά 662.800 ευρώ. Αναφορικά με την πολυκατοικία δήλωσαν ότι αφορά καταγγελία πολιτών για όχληση από τη λειτουργία πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Αυξημένα μέτρα έχουν ληφθεί ήδη από την αστυνομία για το παιχνίδι του Ατρομήτου την Κυριακή στο Περιστέρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από