Η Δημοκρατική Αριστερά στηρίζει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μπουτάρη και ο Φώτης Κουβέλης πήγε στη Θεσσαλονίκη για να το εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο στον δήμαρχο της πόλης.

Οι κ.κ. Κουβέλης και Μπουτάρης συναντήθηκαν στο δημαρχείο και αργότερα έκαναν δηλώσεις. «Η συνάντησή μου σήμερα με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους συνεργάτες του θέλει να δείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι εμείς στηρίζουμε αυτήν την ακηδευμόνευτη, τη χειραφετημένη από κομματικές εξαρτήσεις λειτουργία της Tοπικής Aυτοδιοίκησης. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για το ότι και την προηγούμενη φορά πρώτη η ΔΗΜΑΡ στήριξε και υπέδειξε αυτήν τη σημερινή δημοτική Αρχή» είπε ο Φώτης Κουβέλης.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη δήλωσε: «Σήμερα είχα μια επίσκεψη του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, μία επίσκεψη που πάντα είναι σε ατμόσφαιρα όχι απλώς φιλική αλλά και με ουσιαστικό αποτέλεσμα. Η υποστήριξη που παρέχει η ΔΗΜΑΡ είναι όχι απλώς καλοδεχούμενη αλλά και ανάσα στην προσπάθειά μας».