Το βασικό σημείο που έχει εστιάσει ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας σχετικά με την ευρωπαϊκή – αυτήν τη φορά – κόντρα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη το βράδυ (21.45 – Δημόσια Τηλεόραση και Novasports 3) είναι να αποφορτίσει τους παίκτες του.

Θέλοντας να το δουν ως ένα ακόμα μεγάλο ευρωπαϊκό παιχνίδι και όχι μόνο ως ντέρμπι «αιωνίων» πράγμα που ενδεχομένως θα τους «πειράξει» περισσότερο το μυαλό, όπως έγινε στις δύο τελευταίες επισκέψεις των Πρωταθλητών Ευρώπης στο Μαρούσι, πριν από ένα μήνα για το πρωτάθλημα και πριν δύο για το κύπελλο, με ισάριθμα αρνητικά αποτελέσματα.

«Είναι θέμα ψυχολογίας και πνευματικής προσέγγισης. Και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς οι δύο ομάδες θα ανταποκριθούν στον αγώνα.

«Ενα εκτός έδρας παιχνίδι»

»Αυτό συμβαίνει πάντα στα μεγάλα ντέρμπι, και το δικό μας θεωρείται κλασσικό τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα. Εμείς πρέπει να το δούμε σαν οποιοδήποτε παιχνίδι εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα, αφού ούτε η νίκη μας δίνει από τώρα την πρόκριση, αλλά ούτε και η ήττα μας αφήνει εκτός.

»Ακόμη και εάν νικήσουμε δεν θα είμαστε περισσότερο αισιόδοξοι από ότι είμαστε τώρα, αλλά και εάν χάσουμε με μικρή διαφορά, που δεν λέω ότι αυτό θα επιδιώξουμε, δεν χάνεται κάτι» τόνισε ο τεχνικός των Πρωταθλητών Ευρώπης που έπιασε και μια άλλη παράμετρο αυτού του μεγάλου παιχνιδιού:

«Το θετικό για το ελληνικό μπάσκετ είναι ότι έχει δύο κορυφαίες ομάδες που θα παίξουν για την πρόκριση τους στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκας. Αποτελούν τιμή για το ελληνικό μπάσκετ αυτές οι δύο ομάδες. Πρέπει πρώτα εμείς που συμμετέχουμε σε αυτό το παιχνίδι να το δούμε ως γιορτή, αλλά και ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων».

Το «κατά Πέτγουεϊ» εγκώμιο

Η επιστροφή του Πέτγουεϊ σαφώς και έχει δώσει έξτρα λύσεις στον κόουτς Μπαρτζώκα, κάτι που παραδέχτηκε:

«Μας έχει αλλάξει την εικόνα. Σας θυμίζω ότιμέσα στον Δεκέμβρη παίξαμε μόνο με τον Πρίντεζη στο «4», ακόμη και ο Αγραβάνης που πήρε χρόνο συμμετοχής αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και ατυχίες. Παίξαμε με τον Στράτο στο «4», αυτό μας έδωσε πολλά στο παιχνίδι, αλλά χάσαμε και άλλα.

»Αν δείτε ο Πέτγουεϊ τι ποσοστό έχει στο τρίποντο, στο δίποντο, στα ριμπάουντ και στην τάπα σε σχέση με τον χρόνο που παίζει, θα δείτε πως έχει τεράστια συνεισφορά. Ακόμα και από την αγωνιστική άνοδο του Μπέγκιτς πιο κομβικό ρόλο έχει παίξει η επαναφορά του Πέτγουεϊ ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για το παιχνίδι μας».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε επίσης ότι τα προηγούμενα παιχνίδια αλλά και οι τρεις συνεχόμενες νίκες της ομάδας του στην Ευρωλίγκα και οι τρεις του Παναθηναϊκού δεν θα σημαίνουν τίποτε για το ντέρμπι.

Στην τελευταία προπόνηση στο ΣΕΦ βρέθηκαν για λίγο και 200 περίπου φίλοι της ομάδας, για να τους ενθαρρύνουν και τους ζήτησαν τη νίκη.