Μια τελευταία ευχή είχε ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν για τον 10χρονο γιο του Κούπερ: Να μεγαλώσει μακριά από το Χόλιγουντ.

Αυτό αναγράφεται στη διαθήκη του ηθοποιού, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, από το ειδικό δικαστήριο του Μανχάταν.

«Είναι η δική μου επιθυμία, αλλά όχι εντολή, ο γιος μου, Κούπερ Χόφμαν, να μεγαλώσει μέσα ή κοντά στη συνοικία του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη ή στο Σικάγο ή στο Σαν Φρανσίσκο», αναφέρει ο Χόφμαν στη διαθήκη που είχε γράψει το 2004, πριν γεννηθούν οι δύο κόρες του Ταλούλα, που είναι σήμερα επτά χρονών και Γουίλα, που είναι τριών ετών.

Και πρόσθεσε, «αν ο γιος μου δεν μπορεί να μείνει σε κάποια από αυτές τις πόλεις, θα ήθελα να τις επισκέπτεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο, ώστε να εκτίθεται στην κουλτούρα, τον πολιτισμό, τις τέχνες και την αρχιτεκτονική, που έχουν να προσφέρουν τα συγκεκριμένα μέρη».

Η εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Αν-Μάργκαρετ Καρόζα τόνισε ότι αυτός ο όρος δεν είναι συνηθισμένος σε διαθήκη και δεν έχει νομική ισχύ. «Γι’ αυτό και έγραψε «είναι η επιθυμία μου και όχι εντολή». Είναι μια συγκινητική δήλωση. Είναι εντυπωσιακό ότι δεν συμπεριλαμβάνει το Λος Αντζελες σε αυτές τις πόλεις», λέει η εισαγγελέας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Independent».

Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, ο Χόφμαν το άφησε στην επί 14 χρόνια σύντροφό του και μητέρα των τριών παιδιών του Μίμι Ο’Ντόνελ. Σύμφωνα με το περιοδικό «People», η περιουσία του ανέρχεται περίπου στα 500.000 δολάρια. Το φθινόπωρο, το ζευγάρι είχε χωρίσει και ο Χόφμαν είχε μετακομίσει σε άλλο σπίτι.

Ο Χόφμαν όρισε την αδελφή του Σουζάν ως τη δεύτερη κηδεμόνα των παιδιών, σε περίπτωση που συμβεί κάτι στην Ο’Ντόνελ.

Ο ηθοποιός βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Γκρίνουιτς Βίλατζ στις 2 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατός του οφείλεται σε υπερβολική δόση ηρωίνης.