Σε επίθεση κατά του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν προέβη την Τρίτη από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΒΗΜΑ FM 99,5 ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος μάλιστα τον χαρακτήρισε «ασήμαντο», ενώ κάλεσε τους έλληνες πολιτικούς να μη δίνουν σημασία στα όσα λέει.

«Τον έχω συναντήσει σε πολύ νεαρά ηλικία, όταν ήταν διαπραγματευτής της φινλανδικής ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ήταν ένα πρόσωπο εντελώς ανύπαρκτο» ξεκίνησε την… αποδόμηση του Ολι Ρεν ο Θόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 και συνέχισε: «Φαντάζομαι ότι θα τον είχαν τοποθετήσει εκεί για κομματικούς λόγους, επειδή ήταν εκλεκτός. Και για αυτό το λόγο η Φινλανδία ερχόταν στις διαπραγματεύσεις κατά εντελώς ασύντακτο τρόπο, χύμα. Κάθε υπουργός είχε τα δικά του και ήταν πρωτοφανές για μια οργανωμένη χώρα. Για την Ελλάδα συνέβαινε στο παρελθόν και συμβαίνει και τώρα πολλές φορές, αλλά για μία χώρα όπως η Φινλανδία ήταν πρωτοφανές» είπε.

Ο Πάγκαλος περιέγραψε και ένα περιστατικό για τον οποίο τον είχε μισήσει ο Ολι Ρεν στη δεκαετία του ’90. «Είχαν τότε έναν υπουργό Γεωργίας που ήταν μέγας γαιοκτήμων και είχε 180 αντιρρήσεις που δεν διαπραγματευόταν ούτε κατά διάνοια. Ηταν απόλυτες οι αντιρρήσεις του και όταν έγινε αυτή η ιστορική διαπραγμάτευση, διότι κράτησε 48 ώρες και δεν κοιμόταν το συμβούλιο, τους είπα ότι «δεν λύεται η συνεδρίαση και όταν είσαι εκεί και δεν μιλάς είναι σαν να συναινείς». Αποδέσμευσα μόνον τους Σουηδούς, που δεν είχαν προβλήματα και ήταν ανταγωνιστική η θέση τους. Τελειώνουμε λοιπόν τη συνεδρίαση μετά από μερικές μέρες και υπογράφω με τους Σουηδούς και τρελαίνονται οι Φινλανδοί. Μπαίνουν μέσα και καταεξευτελίστηκε τελείως ο κ. Ρεν και με μίσησαν θανασίμως».

Ο πρώην υπουργός συνέχισε: «Ο Ρεν μου είχε κάνει χείριστη εντύπωση και δεν κατάλαβα ποτέ με τι προσόντα πήρε αυτές τις μακρόσυρτες ιδιότητές του. Καταψηφίστηκε ήδη ως αντιπρόεδρος και δεν έχει καμία ελπίδα ευτυχώς, αλλά δεν έχουν καμία σημασία αυτά που λέει και καμία ισχύ. Οταν λέει κάτι και εμείς χαιρόμαστε, γιατί το έχουμε κάνει και αυτό, ό,τι να’ ναι κάνουμε, και τώρα ασήμαντο είναι αυτό που κάνουμε. Πρόκειται για ασήμαντο άνθρωπο. Δεν έχει καμία σημασία και καλά θα κάνει να απαλλάξει τους Ευρωπαίους από την παρουσία του, καθώς απλώς εισπράττει έναν παχυλό μισθό χωρίς να κάνει τίποτα. Είναι ανύπαρκτος…»

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5, o Θόδωρος Πάγκαλος σχολίασε και την ανεξαρτητοποίηση της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.

«Δεν θα γίνει και σεισμός στο ΠΑΣΟΚ επειδή αποχώρησε η Κοππά»

«Δεν νομίζω ότι η κυρία Κοππά, που είναι αξιολογότατος άνθρωπος και εξαιρετική επιστήμονας, θα προκαλέσει σεισμό με την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν η αποχώρησή της να αλλάξει πολιτικά τα πράγματα» είπε ο πρώην υπουργός και προσέθεσε: «Θα μου πείτε, πώς είναι δυνατόν ένας αξιολογότατος άνθρωπος και καλός επιστήμονας να μην αποτελεί σημασία πολιτική η κίνησή της ή να έχει επιρροή; Διότι ευτυχώς για τη δημοκρατία, από την εποχή του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη δεν έχουμε αριστοκρατία και δεν μας κυβερνούν οι καθηγητές πανεπιστημίου και οι εκλεκτοί. Αλλά αυτοί οι εκλεκτοί της ψήφου του λαού, με ποικίλα κριτήρια».

Κράτησε βέβαια και έναν… κακό λόγο για τα σημερινά μέλη της Βουλής. «Θα προτιμούσα, βέβαια, να υπάρχουν περισσότεροι καθηγητές πανεπιστημίου σήμερα στη Βουλή από όλους αυτούς τους τυχάρπαστους που υπάρχουν, αλλά δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι» είπε ο Πάγκαλος.