Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος για την αξιολόγηση στα σχολεία, με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των εκπαιδευτικών να επιμένουν στην πλήρη άρνηση ακόμη και της αυτοαξιολόγησης.

Μετά τον έλεγχο νομιμότητας στις αποφάσεις πολλών συλλόγων εκπαιδευτικών να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης, τον οποίο ζήτησαν πριν από λίγες ημέρες ορισμένες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η Διδασκαλική Ομοσπονδία αντεπιτέθηκε χθες δημοσιοποιώντας γνωμάτευση εργατολόγου σύμφωνα με την οποία δεν έχουν νομική υποχρέωση να αυτοαξιολογηθούν οι εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα η ΟΛΜΕ κατήγγειλε διευθυντή Εκπαίδευσης στον Νομό Κιλκίς επειδή ζήτησε έλεγχο νομιμότητας των πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων που αρνήθηκαν την αυτοαξιολόγηση, ενώ απέστειλε επιστολή στον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Γιάννη Μυλόπουλο (φωτογραφία), ζητώντας του να ακυρώσει σεμινάριο που οργανώνει το πανεπιστήμιο για την αξιολόγηση. Ανάλογη επιστολή είχε αποστείλει προ ημερών και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο πράγματι ακύρωσε σχετικό σεμινάριο λόγω των αντιδράσεων. Επίσης, σύλλογοι δασκάλων στην Αθήνα, ζητούν… διαγραφή σχολικής συμβούλου επειδή έστειλε e-mail στα νηπιαγωγεία της περιοχής ευθύνης της ζητώντας  να συμμετάσχουν στην αυτοαξιολόγηση.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να πιέζει για έλεγχο νομιμότητας όσων αρνούνται την αυτοαξιολόγηση και επιμένει ότι τόσο η αυτοαξιολόγηση όσο και στη συνέχεια η αξιολόγηση (που θα οδηγήσει σε βαθμολογική και μισθολογική στασιμότητα όσους εκπαιδευτικούς χαρακτηριστούν ελλιπείς) θα ολοκληρωθούν κανονικά.