Ο συνδυασμός της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης και η δική μου υποψηφιότητα για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχουν ως στόχο να αναδείξουν το πρόσωπο μιας δικηγορίας που πλήττεται, αλλά ωστόσο αγωνίζεται και ελπίζει. Θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο τους μαχόμενους δικηγόρους, τους έμμισθους δικηγόρους, τους νέους (και λιγότερο νέους) συναδέλφους που εργάζονται ως έμμισθοι συνεργάτες στα δικηγορικά γραφεία, τους δικηγόρους που καθημερινά δίνουν τη μάχη για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.

Αυτοί οι συνάδελφοι βλέπουν την επαγγελματική τους προοπτική να υπονομεύεται από τα διαδοχικά μέτρα των τελευταίων ετών και ωθούνται σε αναγκαστική έξοδο από το επάγγελμα. Πλέον, απειλούνται και με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης, όταν αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Η σημερινή διοίκηση του ΔΣΑ παρακολουθεί με απάθεια αυτήν την πορεία βίαιης αναδιάρθρωσης του επαγγέλματος και φρόντισε να υπονομεύσει κάθε συλλογική διαδικασία και κάθε προσπάθεια αγωνιστικής κινητοποίησης.

Η ανατροπή σκηνικού στον ΔΣΑ και η ανάδυση ενός άλλου, συλλογικού, μη γραφειοκρατικού και διεκδικητικού συνδικαλισμού είναι ζήτημα ζωής για τη μαχόμενη δικηγορία.