Τα δικά του όπλα χρησιμοποιεί ο καθένας από τους οκτώ υποψηφίους για την προεδρία του ΔΣΑ, επιχειρώντας να πείσει τους συναδέλφους του ότι αξίζει να τους εκπροσωπήσει.

Για πρώτη φορά στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας την προεδρία διεκδικεί ένας ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος χωρίς να έχει δικό του συνδυασμό. Ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Αλεξανδρής, έπειτα από 33 χρόνια μάχιμης δικηγορίας και καθημερινής παρουσίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, του Εφετείου και στις αίθουσες του Αρείου Πάγου, αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές χωρίς κομματικό αντίδωρο.

Δεν είναι τυχαίο ότι χαρακτηρίζεται ως «πολυσυλλεκτικός υποψήφιος» καθώς στο πρόσωπό του έχουν ήδη δώσει «ψήφο εμπιστοσύνης» οι εκπρόσωποι τριών διαφορετικών συνδυασμών, οι οποίοι με τη σειρά τους παίρνουν μέρος στις εκλογές χωρίς δικό τους υποψήφιο πρόεδρο, ενώ από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στο προεκλογικό προσκήνιο είχε την υποστήριξη 232 διαπρεπών νομικών και καθηγητών Πανεπιστημίου.

Την υποψηφιότητα Αλεξανδρή στηρίζουν τρεις συνδυασμοί: το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο – ERGA OMNES – Ωρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση (με τους συμβούλους Δ. Βερβεσό, Θ. Καμενόπουλο, Χ. Τσαγκλή, Γ. Μπουλούκο οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες), η Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη (με τη Χρ. Κουντούρη) και οι Ενωμένοι Δικηγόροι (Γ. Κορκόβελος κ.ά.).

Την προεδρία του ΔΣΑ διεκδικεί για δεύτερη φορά ο σημερινός πρόεδρός του Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, ως επικεφαλής του συνδυασμού Κοινωνία Δικηγόρων.

Για πρώτη φορά διεκδικεί την προεδρία του ΔΣΑ και ο μάχιμος δικηγόρος Βασίλης Παπαστεργίου, ο οποίος είναι επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ηγεσία του ΔΣΑ διεκδικούν ακόμη οι σημερινοί σύμβουλοι του ΔΣΑ, οι οποίοι έχουν εμπειρία στον χώρο του συνδικαλισμού. Πρόκειται για τους Παναγιώτη Γαλετσέλλη, επικεφαλής του συνδυασμού Δημοκρατική Συμπαράταξη Δικηγόρων, Παναγιώτη Περάκη, επικεφαλής του συνδυασμού Ανεξάρτητη Πρόταση, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του ΠαΣοΚ, και Αγγελο Βρεττό, επικεφαλής του συνδυασμού Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, που στηρίζεται από το ΚΚΕ. Την οκτάδα των υποψήφιων προέδρων συμπληρώνουν οι γνωστοί για τη συνδικαλιστική και δικηγορική τους εμπειρία Γιώργος Παριανός, επικεφαλής του συνδυασμού Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας που στηρίζεται και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και Γιώργος Μαραγκός, επικεφαλής του συνδυασμού Αυτόνομοι Μαχόμενοι Δικηγόροι.

Επιπλέον στις εκλογές του ΔΣΑ δίνουν τη δική τους μάχη για μια θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο οι υποψήφιοι συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο: Ενιαίο ψηφοδέλτιο – ERGA OMNES – Ωρα Ευθύνης – Δικηγορική Ανανέωση, Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη, Ενωμένοι Δικηγόροι, Νέα Γενιά Δικηγόρων, Μέτωπο Δικηγορικής Αντίστασης και Θέμιδος Μέτωπο.