«Εντός της εβδομάδας θα επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, μετά τη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των χωρών του ευρώ στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε δηλώσει ότι η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα δεν είναι μακριά, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εξαιρετικά πιθανό να συμβεί εντός της εβδομάδας.

Η τρόικα θα επιστρέψει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην εβδομάδα, με στόχο να κλείσει η αξιολόγηση εντός του Μαρτίου, δήλωσε από τις Βρυξέλλες και ο Επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν, μετά τη λήξη του Eurogroup.

O επίτροπος Οικονομίας τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να ικανοποιηθούν οι στόχοι για το 2014 και το 2015.

Επιβεβαίωση από Στουρνάρα

«Η τρόικα θα επιστρέψει ώς το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να έχουμε μια κατ’ αρχήν συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup του Μαρτίου», επιβεβαίωσε ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η τρόικα θα παραμείνει στην Αθήνα το αργότερο έως τις 7 Μαρτίου. Εφόσον η αξιολόγηση ολοκληρωθεί θετικά, το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την επόμενη δόση των δανείων, της τάξεως των 9 δισ. ευρώ, ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας.