H συνεδρίαση τηςΟλομέλειας της Βουλής διήρκησε τη Δευτέρα μόλις 3 λεπτά, καθώς στα υπουργικά έδρανα δεν βρέθηκε κανένας υπουργόςπροκειμένου να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα δεν προσήλθαν οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και Εθνικής Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προς τους οποίους απευθύνονταν οι ερωτήσεις και επερωτήσεις.

«Δυστυχώς η Βουλή συνεδριάζει σήμερα χωρίς κυβέρνηση. Αναρωτιέμαι αν ήταν αναπόφευκτο αυτό να γίνει ή αν θα μπορούσε να γίνει κάποια αναδιάταξη. Να θέσω το ερώτημα. Πού είναι η κυβέρνηση; Τι κάνει; Και γιατί έχουμε αυτή την εικόνα σήμερα;», σχολίασε ο προεδρεύων του Σώματος Γιάννης Δραγασάκης.

Κλείνοντας δε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, τόνισε:

«Ελπίζω αύριο το πρόγραμμα της Βουλής να είναι πιο αξιοπρεπές και αντίστοιχο με το κύρος της».

Το ενδιαφέρον είναιότι και στις 31Ιανουαρίου είχε συμβεί ανάλογο φαινόμενο. Εκείνη την ημέρα οι επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών προς τους αρμόδιους υπουργούς ήταν εννέα, ωστόσο απαντήθηκαν μόλις δύο αφού οι υπόλοιποι υπουργοί απουσίαζαν.

Τότε κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, απηχώντας την ενόχληση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είχαν αναφέρει ότι«πρόκειται για την τελευταία φορά που συμβαίνει, και ξέρουν οι υπουργοί τι σημαίνει αυτό». Μόλις 18 ημέρες μετά η εντολή του Πρωθυπουργού είχε εμπράκτως αγνοηθεί.

Πάντως, κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή ανέφεραν ότι «όλοι οι απόντες υπουργοί ήταν δικαιολογημένοι: Ο Γιάννης Στουρνάρας και ο Αθανάσιος Τσαυτάρης βρίσκονταν στις Βρυξέλλες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην Κεφαλονιά

Όσον αφορά τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο κύκλοι του υπουργείου υπογραμμιζαν πως η απουσία του έχει να κάνει με την αιφνίδια επίσκεψη της κ. Κέρρυ Κέννεντυ στο πλαίσιο του προγράμματος για τον σχολικό εκφοβισμό, με το Ίδρυμα Ελπίδα.

Υπογράμμιζαν επίσης πως σχετικά με την επίκαιρη ερώτηση προϋπήρξε συνεννόηση μεταξύ του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλου και του βουλευτή Λάρισας της Δημοκρατικής Αριστεράς Θωμά Ψύρρα για τη μετάθεση της ημερομηνίας απάντησης της επίκαιρης ερώτησης στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν πως η παρουσία του κ. Αρβανιτόπουλου είναι ψηλά στη συχνότητα και τη συμμετοχή στο πλαίσιο των ερωτήσεων.

Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι άφηναν αιχμές για τον Γιάννη Δραγασάκη και τον «επικοινωνιακό» τρόπο που χειρίστηκε το θέμα, «τρόπος που δεν συνάδει με την ιδιότητα του προεδρεύοντα του Σώματος, αλλά με βουλευτή της αντιπολίτευσης» όπως έλεγαν.