Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν πρόκειται στο ελάχιστο να ανακουφίσει τους ασθενέστερους, εκτίμησε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι ανταγωνιστικότητα δεν σημαίνει φτηνά προϊόντα και υπηρεσίες για τον λαό, αλλά «εργάτης με χαμηλό μεροκάματο, χωρίς ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα».

Στη διάρκεια ομιλίας του στον Πειραιά, όπου απηύθυνε χαιρετισμό η υποψήφια δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελπίδα Παντελάκη, ο Δημ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην «μαύρη ανασφάλιστη εργασία» στην ναυτιλία, καθώς και στην ανεργία των ναυτεργατών.

Επίσης για τον ΟΛΠ, όπου το «εργαλείο ανάπτυξης» που «διαφημίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» είναι, όπως είπε ο Δημ. Κουτσούμπας, «αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και εκμετάλλευσης εκατοντάδων εργαζομένων, χωρίς δικαιώματα».

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Δημ. Κουτσούμπας είπε ότι η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να αποτυπώσει γνήσια την λαϊκή δυσαρέσκεια τόσο απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και απέναντι στις αυταπάτες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και στην πολιτική της ΕΕ.

Επίσης, ο γγ του ΚΚΕ δήλωσε ότι το ΚΚΕ είναι εγγύηση για να αντιμετωπιστεί η ναζιστική Χρυσή Αυγή και ότι «οι ναζιστές φασίστες πρέπει να πάρουν το μάθημά τους από το λαό από τον α’ γύρο, όπου τολμήσουν και κατεβάσουν υποψήφιους».

«Γι’ αυτό ας πάψουν διάφοροι αβανταδόροι της να διακινούν σενάρια για τον β’ γύρο. Η μάχη κρίνεται στον α’ γύρο. Ούτε ένας ναζιστής εγκληματίας, τσιράκι του συστήματος να μην περάσει, να απομονωθούν εδώ και τώρα από όλους» τόνισε.

«Όσο για τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ που με περισσή αμετροέπεια λένε ότι θα βάλουν τους ψηφοφόρους τους να ψηφίσουν «μονοκούκι στο β’ γύρο», ας κοιτάξουν καλύτερα να βάλουν τα στελέχη τους, την ΚΟ και τα μέλη της ΚΕ τους να υλοποιούν «μονοκούκι» τις δικές τους αποφάσεις και ας αφήσουν τα εκατομμύρια ψηφοφόρων. Δεν είναι απλά αμετροέπεια, είναι κάτι χειρότερο» πρόσθεσε.