Η Ρόμπιν Ράιτ δεν είναι αυτό που λέμε αξιαγάπητη. Στη μικρή οθόνη τουλάχιστον. Ως Κλερ Αντεργουντ στην αμερικανική σειρά «House of cards», της οποίας ο δεύτερος κύκλος άρχισε την περασμένη Παρασκευή στο αμερικανικό διαδικτυακό κανάλι Netflix, δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να φτάσει στα άκρα προκειμένου να βοηθήσει τον τηλεοπτικό της σύζυγο Κέβιν Σπέισι να εκδικηθεί τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αν και στις συνεντεύξεις της φροντίζει να παίρνει αποστάσεις από τον ρόλο που ενσαρκώνει, αυτός ήταν που της χάρισε πριν από μερικές εβδομάδες τη Χρυσή Σφαίρα. Ετσι κατάφερε επιτέλους να διώξει από πάνω της την ταμπέλα της «πρώην κυρίας Σον Πεν», ο μοναδικός λόγος για τον οποίο φιγουράριζε μέχρι πρόσφατα στις σελίδες των περιοδικών. Βέβαια, σ’ αυτό το τελευταίο το λιθαράκι του έβαλε και ο Μπεν Φόστερ, που της έκανε πρόταση γάμου πριν από μερικούς μήνες. Ε, και μάλλον ο 33χρονος ηθοποιός είναι πιστός του δόγματος «ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά» γιατί η νέα του αρραβωνιαστικιά τού «ρίχνει» 14 χρόνια.

Η μεγάλη επιτυχία του «House of cards» έβγαλε επίσης τη 49χρονη Αμερικανίδα από την αφάνεια για να τη χρίσει μία από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Αλλωστε το βιογραφικό της κάθε άλλο παρά γεμάτο από ερμηνείες σε μπλοκμπάστερ είναι. «Οι μόνοι ρόλοι που μου πρότειναν να παίξω στην καριέρα μου ήταν της συμπονετικής συζύγου που ήταν μελαγχολική και τραυματισμένη ψυχολογικά αλλά το έκρυβε. Είχα τη δυνατότητα να κάνω κάτι διαφορετικό μόνο τέσσερις φορές μέχρι στιγμής, και η Κλερ ήταν μία από αυτές» ανέφερε μιλώντας στους βρετανικούς «Τάιμς».

Βέβαια, για τις λίγες προτάσεις που δέχτηκε για να συμμετέχει σε παραγωγές κυρίως στη μεγάλη οθόνη έχει βάλει κι αυτή το χεράκι της. Οπως ψιθυρίζεται στο Χόλιγουντ, αρνήθηκε να βρεθεί στα πλατό μεγάλων κινηματογραφικών επιτυχιών όπως «Η φίρμα», «Ρομπέν των δασών» και «Μπάτμαν για πάντα». Η ίδια όμως δεν το παραδέχεται και υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να δουλεύει πολύ εξαιτίας των οικογενειακών της υποχρεώσεων.

Τώρα που όλα πάνε καλά στην καριέρα της, είπε να την πάει ένα βήμα παρακάτω σκηνοθετώντας ένα επεισόδιο από τον δεύτερο κύκλο του σίριαλ, που βασίζεται στα βιβλία του Μάικλ Ντομπς και σε μίνι σειρά του BBC. Και μάλλον της άρεσε να κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη, γιατί όπως δήλωσε «είμαι σε αυτή τη δουλειά πάρα πολύ καιρό για να κάτσω απλά με τα χέρια σταυρωμένα, να δαγκώνω τη γλώσσα μου και να μου λένε άλλοι τι να κάνω. Είναι ωραία να συμμετέχω επιτέλους στην ομαδική δουλειά».