Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας έστειλε ο κορυφαίος βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, ο οποίος βραβεύθηκε με την τιμητική Χρυσή Αρκτο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου για το σύνολο της προσφοράς του στον χώρο του κινηματογράφου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη βράβευσή του, ο Λόουτς κατακεραύνωσε τους ισχυρούς της Ευρώπης (φωτογραφίζοντας τη Γερμανία) οι οποίοι καταπιέζουν, όπως είπε, την Ελλάδα.

«Είναι απαράδεκτο να ανεχόμαστε τις ισχυρές χώρες της Ευρώπης να ασκούν πολιτική καταπίεσης σε χώρες αδύναμες όπως η Ελλάδα. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε τις επιπτώσεις μιας τέτοιας σκληρής πολιτικής στους εαυτούς μας» τόνισε ο βρετανός σκηνοθέτης.

«Νομίζω ότι χρειαζόμαστε μια ενωμένη Ευρώπη. Είμαστε όλοι μαζί σς αυτή την ιστορία. Είμαστε Ευρωπαίοι και πρέπει να βρούμε έναν κοινό σκοπό» πρόσθεσε.

Ο Κεν Λόουτς έχει βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών για την ταινία «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι».

Αυτή την περίοδο, ο βρετανός σκηνοθέτης γυρίζει την καινούργια του ταινία, που ενδέχεται να είναι η τελευταία, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί. «Θα δούμε. Αν και η σκηνοθεσία απαιτεί φυσική αντοχή» είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από