Η Κηφισιά έχει μπει δυνατά στο κόλπο της τετράδας και χωρίς αμφιβολία είναι η μεγάλη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Αποκορύφωμα η σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού την περασμένη αγωνιστική.

«Δύσκολο να κρατηθείς σε τέτοιες θέσεις. Οι παίκτες δεν έχουν την εμπειρία του πρωταθλητισμού και είναι εύκολο να χαθεί το μυαλό. Ο συναγωνισμός είναι μεγάλος και υπάρχουν παντού παγίδες» σημειώνει ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης, ο οποίος εξηγεί γιατί το φετινό πρωτάθλημα είναι τόσο ελκυστικό.

«Η αλήθεια είναι ότι η κρίση έχει βοηθήσει και ισορρόπησε την κατάσταση στο πρωτάθλημα. Οι ισχυροί σύλλογοι δεν μπορούν να ξοδέψουν πλεον μεγάλα ποσά για παίκτες και οι νοικοκυρεμένες ομάδες ανταποκρίνονται σωστά. Ετσι οι έλληνες παίκτες έχουν αποκτήσει χρόνο συμμετοχής και έχουν γίνει πρωταγωνιστές. Παράλληλα ομάδες με πυρήνα φιλάθλων κατά βάση οικογένειες, όπως η Σύρος, έχουν περισσότερα έσοδα και προτιμούνται ακόμη και από τους διαφημιστές. Οι τοπικές κοινωνίες βοηθούν αυτές τις προσπάθειες» συνεχίζει ο Αρσενιάδης.

«Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι πέντε ομάδες διεκδικούν τις τέσσερις πρώτες θέσεις. Θεωρώ ότι κανείς δεν είναι 100% σίγουρος, ούτε και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, που είναι πρώτος. Πιστεύω ότι είναι το πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών, όλες οι ομάδες δουλεύουν και υπάρχει ποιότητα. Ετσι ο κόσμος ανταποκρίνεται και τα γήπεδα είναι γεμάτα. Η μάχη είναι σκληρή για όλες τις θέσεις και σκεφθείτε πως έχουμε ακόμη επτά αγώνες».

Ο Κώστας Αρσενιάδης μίλησε και για τη δουλειά που γίνεται στην Κηφισιά: «Εχουμε παίκτες νεαρούς με φιλοδοξίες οι οποίοι παλεύουν για το μέλλον τους. Αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι να ευχαριστιούνται αυτό που κάνουν να περνούν όμορφα. Αλλωστε ο αθλητισμός είναι παιχνίδι. Η Κηφισιά είναι νοικοκυρεμένο σωματείο με καλό κλίμα και κάνει μια εξαιρετική προσπάθεια στηριζόμενη κυρίως στο ελληνικό στοιχείο».