Η 37χρονη Νάνσι Μόουτς βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής από τον αρραβωνιαστικό της Τζον Ντίλμπεκ στην μπανιέρα ενός σπιτιού στο Λος Αντζελες. Ηταν εκεί για προσέχει έναν σκύλο –ως εκπαιδεύτρια σκύλων που ήταν μεταξύ άλλων.

Ο θάνατός της προκάλεσε αίσθηση, έστω κι αν πλήθαιναν οι φήμες σχετικά με την ψυχολογική της κατάσταση αλλά και την τάση της προς τις καταχρήσεις.

Το τραγικό γεγονός στάθηκε αφορμή για τη βραβευμένη με Οσκαρ Τζούλια Ρόμπερτς να μην παραβρεθεί σε γεύμα προς τιμήν των φετινών υποψηφίων για τα βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου, μεταξύ των οποίων είναι και η ίδια για την ερμηνεία της στον «Αύγουστο» του Τζον Γουέλς. Ακύρωσε επίσης όλες τις προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις της για την προώθηση της ταινίας που είναι ανάμεσα στα φαβορί στο ράλι για τα Οσκαρ.

Η Νάνσι ήταν φιλόδοξη ηθοποιός και είχε εργαστεί ως βοηθός παραγωγής στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Glee». Δεν κατάφερε όμως να έχει πορεία ανάλογη των αδελφών της Τζούλια Ρόμπερτς, Ερικ Ρόμπερτς και Λίσα Ρόμπερτς – Γκίλαν.

Σε συνέντευξή της, τον περασμένο Αύγουστο, η ξανθιά Νάνσι είχε παραπονεθεί ότι μεγάλωνε στη «σκιά» της χολιγουντιανής σταρ αδελφής της και είχε μιλήσει για μια «αποξενωμένη σχέση». Είχε πει ακόμη ότι ήταν γνωστή ως «η μικρή παχουλή αδελφή της Τζούλια», τονίζοντας ότι η ηθοποιός την επέπληττε για το βάρος της, οδηγώντας τη να υποβληθεί το 2012 σε επέμβαση γαστρικού μπαϊπάς, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο 13 κιλά.

Οσο καθοριστική ήταν το 1990 η «Pretty Woman» για την Τζούλια Ρόμπερτς άλλο τόσο ήταν και για την ετεροθαλή αδελφή της, αλλά με αρνητικό πρόσημο, ισχυριζόταν η ίδια.

Η Νάνσι, μια «ατσούμπαλη» 13χρονη όπως περιέγραφε τον εαυτό της εκείνη την εποχή, ήταν θύμα σχολικού εκφοβισμού από ζηλιάρηδες συμμαθητές της που την κορόιδευαν επειδή η αδελφή της είχε υποδυθεί μια πόρνη. Αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στο προσωπικό της μαρτύριο, όπως ισχυριζόταν. Τη συνέκριναν διαρκώς με την επιτυχημένη Τζούλια, πόσω μάλλον όταν εκείνη πάσχιζε να διαχειριστεί το πρόβλημα με το σωματικό βάρος της σε μια ευαίσθητη ηλικία.

Και σαν να μην έφθαναν αυτά, είχε να αντιμετωπίσει και την ίδια της την αδελφή, από την οποία, υποστήριζε η Μόουτς, δεχόταν τη μεγαλύτερη ψυχολογική βία.

Δίπλα στην μπανιέρα με το άψυχο κορμί της, σύμφωνα με πηγές από το γραφείο του ιατροδικαστή του Λος Αντζελες, βρέθηκαν χάπια, άλλα συνταγογραφημένα και άλλα χωρίς συνταγή γιατρού, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επισήμως ιατροδικαστική γνωμάτευση για τα αίτια θανάτου.

Στον ίδιο χώρο, βρέθηκε και μια πεντασέλιδη επιστολή της Μόουτς στην οποία κατονόμαζε μέλη της οικογένειάς της. Αφιέρωσε μια σελίδα για να εκφράσει την αγάπη της στη μητέρα της Μπέτι Λου Μόουτς, με μία άλλη σελίδα ζητούσε συγγνώμη και συγχώρεση από τον αρραβωνιαστικό της Τζον επειδή αυτοκτόνησε και στις άλλες τρεις σελίδες κατακεραύνωνε την αδελφή της Τζούλια ότι εξαιτίας της οδηγήθηκε στην απονενοημένη πράξη.

Ο αδελφός του μνηστήρα τής Μόουτς, Κόνερ Ντίλμπεκ, υποστήριξε πως δεν αυτοκτόνησε τυχαία η Νάνσι την περασμένη Κυριακή, υπονοώντας ότι επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή της τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή διότι τότε η Τζούλια Ρόμπερτς θα έπρεπε να παρακαθήσει στο καθιερωμένο γεύμα υποψηφίων για Οσκαρ, με απώτερο σκοπό να διαμορφώσει κλίμα εις βάρος της και να περιορίσει τις πιθανότητες να πάρει ένα ακόμη βραβείο. Εξάλλου, τρεις εβδομάδες νωρίτερα η Μόουτς είχε γράψει στο twitter: «Η αγαπημένη της Αμερικής είναι μια σκύλα».

«Η Ρόμπερτς ήταν πολύ σκληρή μαζί της» υποστήριξε ο Κόνερ Ντίλμπεκ και ισχυρίστηκε ότι η ηθοποιός έχει τρομοκρατηθεί στην ιδέα ότι λεπτομέρειες της επιστολής θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Τους ισχυρισμούς αυτούς ενίσχυσε ένας στενός φίλος της Νάνσι και του αρραβωνιαστικού της. Ο Τζον Φρασκέτι υποστήριξε ότι «είναι κροκοδείλια τα δάκρυα» της Τζούλια Ρόμπερτς και της μητέρας της και πως «εκείνες ευθύνονται που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία η Νάνσι, επειδή δεν ήθελαν να έχουν επαφή μαζί της και δεν νοιάστηκαν καθόλου για εκείνη».

Από την πλευρά τής Τζούλια Ρόμπερτς δεν είχε γίνει κάποιο σχόλιο έως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.