Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η μηχανοκίνητη πορεία των σχολικών φυλάκων και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, που ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατέληξε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Εκεί σημειώθηκε μικρή ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις και οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς την πλατεία Κλαυθμώνος.

Η αυτοκινητοπομπή «Καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής» ξεκίνησε χτες Πέμπτη από την Αλεξανδρούπολη και έφθασε περίπου στις 2 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου και ενώθηκε με τη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ.

Οι διαδηλωτές ζητούν την κατάργηση του Νόμου 4172/2013 για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, επιστροφή όλων των σχολικών φυλάκων στα σχολεία και αναγνώριση με νομοθετική ρύθμιση της προϋπηρεσίας (ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά) των σχολικών φυλάκων

Κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ

Για τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου, η ΟΛΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Πέμπτη 6 Μαρτίου πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με δύο τρίωρες στάσεις εργασίας (11:00-14:00 και 14:00 – 17:00).

Για τις 6 Μαρτίου υπάρχει πρόταση της ΟΛΜΕ προς τις ΕΛΜΕ που θα οργανώσουν συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Αθήνας, να κηρύξουν συμπληρωματική τρίωρη στάση.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ θα συνεδριάσουν στις 27 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσουν την πρόταση της ΟΛΜΕ για 48ωρη απεργία (13-14 Μαρτίου) και για πενθήμερη απεργία (17-21 Μαρτίου).