Η υπερχείλιση του Τάμεση προχθές είχε αποτέλεσμα να μετατραπούν σε λιμνοθάλασσες κωμοπόλεις και χωριά, να πλημμυρίσουν χιλιάδες κατοικίες, να προκληθεί χάος στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Νότιας Αγγλίας και να δεχθεί έντονη κριτική η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση. Χθες το απόγευμα όμως, ο βρετανός πρωθυπουργός προσπάθησε να ανασκευάσει τις κατηγορίες των Βρετανών, πολιτών και πολιτικών, υποσχόμενος αμέριστη βοήθεια προς τους πληγέντες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και αφότου προσδιόρισε ότι η απειλή για νέες εκτεταμένες πλημμύρες δεν έχει ακόμη εκλείψει, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός κάλεσε τους Βρετανούς να ενωθούν όλοι μαζί σε μια «μεγάλη εθνική προσπάθεια» για την αντιμετώπιση της τραγικής, για χιλιάδες ανθρώπους, κατάστασης.

Προσδιόρισε ότι τα χρήματα δεν αποτελούν ζήτημα και πως θα διατεθούν όσα είναι απαραίτητα για την αποκατάσταση των ζημιών και την ανακούφιση των πληγέντων. Ανακοίνωσε επίσης ότι ακύρωσε το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα για να μπορέσει να αφοσιωθεί στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αντεπεξέλθει στην κρίση. «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να αντιμετωπισθούν αυτές οι πλημμύρες» υπογράμμισε ο Κάμερον.