Ο Ολυμπιακός έφτυσε… αίμα στο Δημοτικό στάδιο του Περιστερίου για να ισοφαρίσει τον Ατρόμητο (1-1), σκορ που του έδωσε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου. Το πρώτο παιχνίδι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης είχε λήξει ισόπαλο χωρίς γκολ (0-0).

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έπαιξε στα ίσα τους Ερυθρόλευκους, κατόρθωσε να προηγηθεί στο σκορ με τον Στάθη Ταυλαρίδη (βρισκόταν σε θέση οφσάιντ) στο 42΄, όμως το γκολ με πέναλτι του Ντομίνγκες στο 56΄ (σε χέρι μέσα στην περιοχή του Μπάλλας) έδωσε το εισιτήριο της πρόκρισης στον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Μίτσελ θα συναντηθεί στον ημιτελικό –εκτός σοβαρού απροόπτου- με τον ΠΑΟΚ (έχει νικήσει στο πρώτο παιχνίδι τον Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0).

Ο Ατρόμητος δυσκόλεψε σε μεγάλο βαθμό τους νταμπλούχους και αποχώρησε από το Κύπελλο με ψηλά το κεφάλι. Οι γηπεδούχοι είχαν μάλιστα παράπονα από τη διαιτησία του Μάνταλου. Πάντως, μετά το τέλος του ματς, ο Μπάλλας ξέσπασε σε κλάματα και ο Σηφάκης προσπαθούσε να τον ηρεμήσει.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων είχαν δύναμη, πάθος, πείσμα και δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων είχαν αφετηρία τους μέσους Γκαρσία, Δημούτσο. Σημαντική βοήθεια στη γραμμή κρούσης πρόσφεραν οι Ούμπιδες, Καραμάνος, Φάμπιο. Ο σέντερ φορ Ναπολεόνι έδωσε μάχες ανάμεσα από τους Μανωλά, Μαρκάνο. Στο 32΄ ο επιθετικός του Ατρομήτου βρέθηκε στο τερέν από μαρκάρισμα με το χέρι του Μανωλά. Ο Ναπολέονι φάνηκε ότι ήθελε να κερδίσει πέναλτι, με τη βουτιά. Ο διαιτητής Μάνταλος έδειξε σωστά «παίζετε».

Το γκολ του Ατρομήτου ήρθε από την άμυνα. Σε φάουλ του Ούμπιδες και λανθασμένη έξοδο του Μέγερι, ο προωθημένος Ταυλαρίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (42΄). Ο στόπερ της ομάδας του Περιστερίου βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και κακώς δεν υποδείχτηκε από τον επόπτη Ποντίκη (Πρέβεζας).

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου είχε δύο αξιόλογες επισκέψεις στην εστία του Μέγερι με τους Νάστο (αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 7΄), Φάμπιο (βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μέγερι, όμως τον πρόλαβε ο Μανωλάς στο 13΄).

Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή μπάλας και έβγαλε φάσεις για γκολ. Δύο φορές η μπάλα σταμάτησε το κάθετο δοκάρι της εστίας του Σηφάκη. Την πρώτη φορά σε σουτ του Ολαϊτάν ο γκολκίπερ του Ατρομήτου βρήκε τη μπάλα και στη συνέχεια χτύπησε στο δοκάρι (15΄). Τη δεύτερη σε σέντρα του Μανιάτη η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του κάθετου δοκαριού (39΄). Ακόμα οι Πέρες (2΄), Ντομίνγκες ( 20΄), Ολαϊτάν (36΄, 45΄) βρέθηκαν σε θέση βολής, όμως δεν βρήκαν στόχο.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με αποφασιστικότητα στο β΄ ημίχρονο με στόχο να φέρουν το μας στα ίσα. Στο 52΄ σε κόρνερ του Ντομίνγκες, ο Εντινγκά έπιασε κεφαλιά και ο Σηφάκης απογειώθηκε και έδιωξε τη μπάλα. Ο Ολυμπιακός απάντησε με πέναλτι που υπέδειξε ο Μάνταλος σε χέρι μέσα στην περιοχή του Μπάλλας. Ο Ντομίνγκες σημάδεψε σωστά παρά την προσπάθεια του Σηφάκη:1-1.

Ο Ατρόμητος δεν το έβαλε κάτω, προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Μέγερι με τον Δημούτσο (σουτ από καλή θέση άουτ στο 72΄) και με τον Μπίτο (κεφαλιά που εξουδετέρωσε ο Μέγερι στο 83΄).

Στο 89΄ ο Πέρες έχασε σπουδαία ευκαιρία για γκολ.

Κίτρινη κάρτα: Μπάλλας, Ταυλαρίδης, Ολαϊτάν, Μανωλάς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Νάστος (76΄ Μπρίτο), Ταυλαρίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Δημούτσος (86΄ Γεωργίου), Γκαρσία, Ούμπιδες, Καραμάνος (51΄ λόγω τραυματισμού Μπάλλας), Φάμπιο, Ναπολεόνι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Μπονγκ, Εντινγκά, Μανιάτης, Κάμπελ (75΄ Σάμαρης) , Πέρες (91΄ Μασάντο), Ντομίνγκες (84΄ Σαβιόλα), Ολαϊτάν.