Η απουσία του Νικήτα Κακλαμάνη από την αίθουσα της Ολομέλειας βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής ψηφοφορίας των διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας για το «Πρωτοβάθμιο Δίκτυο Υγείας και την αλλαγή σκοπού του ΕΟΠΥΥ». Κι αυτό γιατί ο βουλευτής της ΝΔ και –ανεξάρτητος –υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων βρέθηκε στο Κοινοβούλιο την ώρα της ψηφοφορίας, αλλά δεν εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας για να ψηφίσει. Η κίνησή του προκάλεσε ποικίλες συζητήσεις στο Περιστύλιο της Βουλής και συνδέθηκε από πολλούς με την υποψηφιότητά του στον Δήμο Αθηναίων. Σημειώνεται άλλωστε ότι ο κ. Κακλαμάνης, κατά τη συζήτηση της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή, είχε ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου.

Παρ’ όλα αυτά, στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, οι διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών εγκρίθηκαν με 152 ψήφους. Ειδικότερα σε σύνολο 267 βουλευτών, τα άρθρα 16 και 17 καθώς και η τροπολογία που αφορούσε το ΤΑΙΠΕΔ έγιναν δεκτά με 152 υπέρ έναντι 115 κατά.

Εκτός από τον κ. Κακλαμάνη, από τη συγκυβέρνηση απουσίαζαν οι βουλευτές Γιώργος Παπανδρέου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τις διατάξεις υπερψήφισαν όμως οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης.