«Δεν πρόκειται να αλλάξει ο τρόπος των μεταθέσεων αλλά ούτε και ο τρόπος εισαγωγής στα Σώματα Ασφαλείας, που γίνεται μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων» διαβεβαίωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, μιλώντας χθες στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ. Αντιθέτως, τόνισε ο υπουργός, με το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης επεκτείνεται η εισαγωγή με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στην Πυροσβεστική.

«Το σύστημα που έχουμε δεν υπηρετεί την κοινωνία, είναι πανάκριβο και τελικά δεν επιτυγχάνει τον στόχο» παραδέχθηκε ο κ. Δένδιας. Αναφερόμενος στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την Αστυνομία υποστήριξε ότι «μπορεί να έγινε άλμα στη βελτίωση της αντίληψης που έχει ο μέσος πολίτης για την Αστυνομία, αλλά χρειάζεται, με την ευρύτατη δυνατή συναίνεση, να δημιουργήσουμε μια Αστυνομία που να περάσει το πρώτο μισό του 21ου αιώνα, γιατί με την υπάρχουσα λειτουργία δεν μπορεί να συνεχίσει».

Ο ίδιος μάλιστα επικαλέστηκε έρευνες σύμφωνα με τις οποίες η Αστυνομία έχει υψηλότερο δείκτη αποδοχής από ό,τι το ελληνικό Κοινοβούλιο. «Η διαφορά του Κοινοβουλίου στην αντίληψη του μέσου πολίτη συγκριτικά με την Ελληνική Αστυνομία είναι της τάξης των 40 μονάδων» είπε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε ότι η Αστυνομία έχει δείκτη αποδοχής 55% και οι βουλευτές λίγο πάνω από 10%.