Με τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, συναντήθηκε για μισή ώρα το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενο στο περιεχόμενο της συζήτησης των Τρισέ και Στουρνάρα υπογράμμισε πως ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε την στήριξη του στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον Ζαν-Κλοντ Τρισέ για τα δημοσιονομικά μεγέθη, το πρωτογενές πλεόνασμα, την εν εξελίξει αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης προκειμένου να επιταχυνθεί η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Σε ομιλία του τη Δευτέρα το βράδυ ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ δήλωσε βέβαιος ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας θα δικαιωθούν και επισήμανε ότι η χώρα μας κατάφερε τρομερή δημοσιονομική προσαρμογή και από έλλειμμα ύψους 15% βρίσκεται σήμερα με ένα μικρό πλεόνασμα.

«Όταν οριστικοποιηθούν και επαληθευτούν τα στοιχεία, πιστεύω ότι θα γίνει συζήτηση για τα επιτόκια και τη διάρκεια της χρηματοδότησης και οι προσπάθειες της Ελλάδας θα δικαιωθούν» είπε.

Για τη βραδύτητα αντίδρασης της Ευρωζώνης στη περίπτωση της Ελλάδας, απάντησε ότι κατ΄ αρχήν δεν υπήρχαν έτοιμοι μηχανισμοί και ότι όπου πρέπει να πάρουν αποφάσεις τα κοινοβούλια όπως στην περίπτωση της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών, χρειάζεται χρόνος.