Τα νιάτα και ο ενθουσιασμός του Παναθηναϊκού νίκησαν κατά κράτος την εμπειρία και τα «βαριά» συμβόλαια του ΠΑΟΚ. Οι Πράσινοι ήταν σαρωτικοί και στα 90 λεπτά ενός αγώνα που χαρακτηρίστηκε ντέρμπι, αλλά εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Το Τριφύλλι επικράτησε 2-1 του Δικεφάλου στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του, δείχνοντας (λίγες ημέρες μετά την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη) ότι διαθέτει μια ομάδα ή του ύψους ή του βάθους, ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Ο πολύπειρος ολλανδός τεχνικός του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς την πάτησε σαν μαθητούδι, και επιχείρησε να ρίξει ευθύνες για το αποτέλεσμα στη διαιτησία. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ πάντως, ουσιαστικά «αδειασε» τον Ολλανδό αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν συμμερίζεται τη συγκεκριμένη άποψη.

Από την άλλη ο πρωτάρης ολλανδοτραφής προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, παρέταξε μια καλά διαβασμένη, φρέσκια, νεανική και κυρίως διψασμένη για διάκριση ομάδα με μέσο όρο ηλικίας μικρότερο των 24 ετών (23 χρόνια και οκτώ μήνες).

Οι υπερόπτες Θεσσαλονικείς με πολύπειρους παίκτες στο δυναμικό τους, όπως είναι οι μπαρουτοκαπνισμένοι Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Λίνο, Τζαβέλλας, μέσο όρο ηλικίας 27 χρόνια και εννέα μήνες και ενισχυμένοι σημαντικά στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι από τους πολυδιαφημισμένους Νάτχο, Μαντούρο και Χούσεν, επί 90 λεπτά αδυνατούσαν να τα βγάλουν πέρα με τα… μηχανάκια του ΠΑΟ. Οι Πράσινοι από το πρώτο λεπτό κυριάρχησαν σε όλες τις προσωπικές μονομαχίες, είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και δεν επέτρεψαν ούτε στιγμή στον ασύνδετο αντίπαλο να απειλήσει.

Επειτα από ένα αναποτελεσματικό επιθετικό κρεσέντο στο πρώτο ημίχρονο (0-0) με πρωταγωνιστές τον Σουηδό φορ Μπεργκ που τα έχανε και τον «μουντιαλικό» γκολκίπερ Γλύκο (είναι μεταξύ των βασικών υποψηφίων για την αποστολή της Εθνικής στο Μουντιάλ) που τα έπιανε, το Τριφύλλι εκμεταλλεύτηκε την πρώτη καλή ευκαιρία που είχε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47′ ο Νάνο εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο 20άρης Τριανταφυλλόπουλος κέρδισε την άμυνα του ΠΑΟΚ στον αέρα –και τον Γλύκο που έκανε το μοναδικό λάθος του –και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ στην επαγγελματική καριέρα του. Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε δέκα λεπτά αργότερα όταν ο Μπεργκ βγήκε στην πλάτη του Κατσουράνη, ο οποίος τον έσπρωξε και αποβλήθηκε από τον διαιτητή Στυλιάρα. Ο Αμπέντ πάτησε την μπάλα στον κορυφαίο του χθεσινού αγώνα Νάνο, έναν άσημο ισπανό γυρολόγο μικρών κατηγοριών, ο οποίος με σουτ-κεραυνό πέτυχε το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Δικεφάλου ήταν να μειώσουν (2-1) στις καθυστερήσεις με ένα πλασέ του Κλάους Αθανασιάδη και να χαλάσουν το τέλειο παιχνίδι που έκαναν οι αμυντικοί του ΠΑΟ.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ. Πριν από τη σέντρα του αγώνα, σε μια πρωτοβουλία της Θύρας 13, του Παν.Κι. και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, εκατοντάδες οπαδοί των Πρασίνων συγκέντρωσαν τρόφιμα για τους σεισμοπλήκτους της Κεφαλονιάς.