Μπαρτσελόνα 57, Ρεάλ Μαδρίτης 57, Ατλέτικο Μαδρίτης 57. Πρόκειται για τον τίτλο του θρίλερ που παίζεται φέτος στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν η σειρά της Ατλέτικο να γλιστρήσει με αντίπαλο την Αλμερία, επιτρέποντας στους διώκτες της να τη στριμώξουν στην πολυθρόνα που βρίσκεται στην κορυφή. Γνωρίζοντας τα αποτελέσματα των Κολτσονέρος και της Ρεάλ, ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε σκοπό να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με απόδοση που θύμιζε τον περυσινό Μέσι, ο Αργεντινός πέτυχε δύο γκολ οδηγώντας την Μπαρτσελόνα στη νίκη επί της Σεβίλλης (4-1) και στην κορυφή.

Ηταν τα πρώτα του τέρματα εντός παιδιάς στο πρωτάθλημα από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Η Μπαρτσελόνα παρουσίασε ξανά αρρυθμίες και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο Σάντσες σημειώθηκε από θέση οφσάιντ.

Η Ατλέτικο χρειάστηκε να περιμένει δύο δεκαετίες για να ανέβει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά η παραμονή της εκεί διήρκεσε μόνο μία εβδομάδα.

Οι Κολτσονέρος ηττήθηκαν σε δεύτερο διαδοχικό αγώνα, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα από την Αλμερία 2-0, ενώ έχασαν τον Τιάγκο Καρντόσο που τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο και στον αριστερό καρπό του χεριού (κάταγμα) και τον τερματοφύλακα Ντάνιελ Αρανθουμπία που αποβλήθηκε.

«Δεν πρόκειται να αναζητήσουμε δικαιολογίες. Δεν θα κατηγορήσουμε τον διαιτητή, τον άνεμο, την μπάλα. Χάσαμε, οι αντίπαλοί μας έκαναν σπουδαία δουλειά και τους συγχαίρουμε» υπογράμμισε ο προπονητής της Ατλέτικο Ντιέγο Σιμεόνε. Γκάρεθ Μπέιλ και Χεσέ σκόραραν και έδωσαν από μία ασίστ στον Καρίμ Μπενζεμά στη νίκη της Ρεάλ 4-2 επί της Βιγιαρεάλ, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του τιμωρημένου Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο προπονητής της Βασίλισσας Κάρλο Αντσελότι φρονεί πως η απουσία του σταρ της ομάδας έδωσε κίνητρο στους λοιπούς να δείξουν την αξία τους: «Χωρίς αυτόν οι υπόλοιποι δούλεψαν ακόμα πιο σκληρά».

Με τα δύο γκολ που πέτυχε ο Μπενζεμά έφτασε τα 104 με τη λευκή φανέλα, όσα πέτυχε ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο τα χρόνια που αγωνίστηκε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου.

Στα άλλα παιχνίδια: Εσπανιόλ – Γρανάδα 1-0, Βαλένθια – Μπέτις 5-0, Ράγιο Βαγιεκάνο – Μάλαγα 4-1, Οσασούνα – Χετάφε 2-0, Βαγιαδολίδ – Ελτσε 2-2, Σοσιεδάδ – Λεβάντε 0-0.

Η βαθμολογία: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο 57.