Πυρ ομαδόν από τους φιλάθλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά του προπονητή Ντέιβιντ Μόιες, μετά τη νέα απογοητευτική εμφάνιση, την αναχρονιστική τακτική και το ισόπαλο αποτέλεσμα με την τελευταία στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ, Φούλαμ. Από τα σχόλια στα social media και τη σκληρή κριτική που ασκείται στον Μόιες είναι προφανές πως η υπομονή των φιλάθλων έφτασε στο τέλος της και το επόμενο στάδιο είναι να ζητήσουν άμεσα την απομάκρυνση του Σκωτσέζου.

«Ποιος είναι υπεύθυνος για την πτώση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;» ήταν το ερώτημα που απηύθυνε η ιστοσελίδα bleacherreport.com στους οπαδούς των Κόκκινων Διαβόλων.

«Ολοι ξέρουμε την απάντηση: ο Μόιες» γράφει ο Thomas Lubberink. «Η στάση του, η τακτική, η νοοτροπία, όλα είναι λάθος. Είμαστε 6οι (σ.σ. 7οι για την ακρίβεια) στο πρωτάθλημα έχοντας πιο δυνατή ομάδα σε σχέση με πέρυσι όταν κατακτήσαμε τον τίτλο. Ποιος άλλος λοιπόν μπορεί να φταίει;». Ο Robert Mcnaught αμφισβητεί ευθέως τις ικανότητες του Μόιες: «Ο Μόιες δεν έχει τα διαπιστευτήρια για να διευθύνει έναν σύλλογο αυτού του επιπέδου. Ακόμα και ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έχει καλύτερο βιογραφικό. Μόνο ένας άνθρωπος έχει τον εγωισμό και τα κότσια να αναλάβει αυτόν τον σύλλογο και όχι μόνο, να τον οδηγήσει στο επόμενο επίπεδο. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο Ζοζέ Μουρίνιο».

ΣΕΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΑΝ. Οι 81 σέντρες που επιχείρησαν οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη μεγάλη περιοχή της Φούλαμ, που αποτελεί ρεκόρ στην Πρέμιερ Λιγκ από τη σεζόν 2006-2007, εξόργισε τους οπαδούς των Κόκκινων Διαβόλων περισσότερο από την ισοπαλία.

«Νιώθω τον Μόιες. Ομως δεν πιστεύω πως είναι ο σωστός άνθρωπος γι’ αυτόν τον σύλλογο» έγραψε στο twitter η Tatiana MUFC. Ο Jack Boorman σημειώνει: «Πάνω από 80 σέντρες και δεν πετύχαμε ούτε ένα γκολ. Αντιλαμβάνομαι πως ο Μόιες δεν παίζει στο παιχνίδι, αλλά επιλέγει την τακτική». Τις επιλογές του Μόιες αμφισβητεί στο twitter και ο Juan Matt-a: «Ο Μόιες δεν ελέγχει τους παίκτες. Οχι, αλλά επιλέγει την τακτική: ογδόντα σέντρες! Δεν έχει ιδέα».

Στην αποδόμηση του Μόιες συμμετέχουν ο τοπικός Τύπος του Μάντσεστερ που μέχρι πρόσφατα στήριζε την επιλογή της Γιουνάιτεντ, αλλά και οι αντίπαλοι. «Συγγνώμη Μόιες, αυτό δεν είναι αρκετά καλό» γράφει στην πρώτη σελίδα η «Μάντσεστερ Ιβνινγκ Νιουζ», ενώ ο κεντρικός αμυντικός της Φούλαμ Νταν Μπερν που κουράστηκε να διώχνει την μπάλα με κεφαλιές δήλωσε πως η τακτική της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εφαρμόζεται στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Είτε παραμείνει ο Μόιες είτε αντικατασταθεί, ένα είναι βέβαιο: η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να χτιστεί από την αρχή. Ο Βίντιτς συμφώνησε με την Ιντερ και αποχωρεί στο τέλος της σεζόν, ο Γκιγκς πιθανόν κρεμάει τα παπούτσια του, οι Φέρντιναντ, Τσιτσαρίτο και Εβρά ψάχνουν για ομάδα. Το Θέατρο των Ονείρων έγινε Θέατρο των Εφιαλτών.