Ανάμεσα σε προϊόντα βαμβακιού, είχε κρύψει 8 παράνομους μετανάστες από την Συρία, ένας 61χρονος,οδηγός νταλίκας προκειμένου να τους μεταφέρει στην Ιταλία, μέσω Ηγουμενίτσας!

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το Νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας, ένα φορτηγό και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, βρέθηκαν ανάμεσα στο βαμβακόσπορο, με κίνδυνο για την ζωή τους, κρυμμένοι οι Σύριοι μετανάστες.

Πριν από 3 χρόνια, είχαν χάσει τη ζωή τους, από εισπνοή βαμβακόσπορου, τρεις παράνομοι μετανάστες, τα πτώματα των οποίων εγκατέλειψαν οι δουλέμποροι σε περιοχή της Θεσπρωτίας. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μόλις πέρυσι από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας.

Αλλά και πριν δύο χρόνια, στην ίδια περιοχή-δίοδο προς την Ευρώπη, βούλγαρος οδηγός νταλίκας είχε επιλέξει φορτίο βαμβακόσπορου για να κρύψει σε σακίδια μεγάλη ποσότητα χασίς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών , προέκυψε ότι ο 61χρονος είχε παραλάβει, το απόγευμα του Σαββάτου, τους λαθρομετανάστες από περιοχή των Ιωαννίνων, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό του φορτηγού, στην Ιταλία, έναντι χρηματικού ποσού.

Επίσης, εξακριβώθηκε ότι οι Σύριοι μετανάστες, όλοι ηλικίας 22 έως 38 ετών, είχαν έρθει σε επαφή με έναν Αλβανό, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται από την Αστυνομία, ο οποίος είχε οργανώσει και ρυθμίσει τις λεπτομέρειες της μεταφοράς τους.

Το φορτηγό κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας .Οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη του συνεργού του 61χρονου και τον εντοπισμό άλλων εμπλεκομένων. Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.