Η λογομαχία μεταξύ του Γούντι Αλεν και της υιοθετημένης κόρης του Ντίλαν Φάροου συνεχίζεται. Ο αμερικανός σκηνοθέτης έστειλε προς δημοσίευση στο φύλλο των «Nιου Γιορκ Τάιμς» του περασμένου Σαββάτου επιστολή, με την οποία αρνείται τις πρόσφατες κατηγορίες εναντίον του ότι κακοποιούσε σεξουαλικά την Ντίλαν Φάροου όταν εκείνη ήταν επτά ετών, στις αρχές του ’90.

Ο Γούντι Αλεν υποστηρίζει ότι η κόρη του καθοδηγήθηκε από την πρώην σύντροφό του Μία Φάροου στο να επιμείνει σε αυτούς τους ισχυρισμούς. «Φυσικά και δεν κακοποίησα την Ντίλαν. Την αγαπούσα και ήλπιζα μια μέρα να καταλάβει πόσο είχε ξεγελαστεί από μία μητέρα που ενδιαφερόταν περισσότερο για τον δικό της θυμό παρά για την ευημερία της κόρης της. Το να σε μαθαίνουν να μισείς τον πατέρα σου και να σε κάνουν να πιστέψεις ότι σε έχει κακοποιήσει είναι ήδη ένα ψυχολογικό τίμημα γι’ αυτή την αξιολάτρευτη νεαρή γυναίκα». Σε ανταπάντηση η 28 ετών σήμερα Ντίλαν Φάροου έκανε δηλώσεις στην ηλεκτρονική έκδοση The Hollywood Reporter: «Αλλη μία φορά ο Γούντι Αλεν επιτίθεται σε εμένα και την οικογένειά μου προσπαθώντας να με δυσφημήσει και να με κάνει να σωπάσω. Ποτέ δεν αμφιταλαντεύτηκα στο να περιγράψω τι μου έκανε. Για το υπόλοιπο της ζωής μου θα έχω μέσα μου τη μνήμη των όσων εμπειριών επέζησα».

Ο Γούντι Αλεν στη λεπτομερή και γεμάτη επιχειρήματα επιστολή του από τα δικαστικά αρχεία της οικογενειακής υπόθεσης Αλεν – Φάροου του 1992 και παραθέσεις πρόσφατων δηλώσεων του αδελφού της Ντίλαν, Μόουζες, επισημαίνει: «Κάποιος πρέπει να ρωτήσει αν η Ντίλαν έγραψε όντως την επιστολή ή μήπως καθοδηγήθηκε από τη μητέρα της. Η επιστολή ωφελεί την Ντίλαν ή απλώς προωθεί τα βρώμικα σχέδια της μητέρας της; Υπάρχει ακόμη και μία άθλια προσπάθεια να μου κάνει επαγγελματικό κακό προσπαθώντας να εμπλέξει σταρ του σινεμά, κάτι που μυρίζει περισσότερο Μία παρά Ντίλαν. Παραθέτω λόγια του Μόουζες Φάροου, σήμερα 36 ετών και οικογενειακού ψυχαναλυτή στο επάγγελμα: «Γνωρίζοντας ότι η μητέρα συχνά μας χρησιμοποιεί σαν πιόνια, δεν μπορώ να πιστέψω τίποτα από όσα λέγονται ή γράφονται από κανέναν στην οικογένεια»». Η Ντίλαν Φάροου υπενθυμίζει, από την πλευρά της, τη δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, με την οποία ο δικαστής απαγόρευσε οποιαδήποτε πρόσβαση και επικοινωνία του Γούντι Αλεν προς την Ντίλαν, τον Ρόναν και τον Μόουζες Φάροου.

Ο Αλεν αναφέρει σχετικά: «Ο δικαστής Γουίλκ ήταν αρκετά σκληρός μαζί μου και δεν ενέκρινε ποτέ τη σχέση μου με τη Σουν Γι, τη θετή κόρη της Μία Φάροου, που ήταν τότε στα 20 της χρόνια. Με θεωρούσε έναν μεγαλύτερο άνδρα που εκμεταλλεύτηκα μία πολύ νεότερή μου κοπέλα. Για να είμαστε δίκαιοι με τον δικαστή Γουίλκ, ο κόσμος ένιωσε την ίδια άρνηση σε σχέση με εμένα και τη Σουν Γι. Ωστόσο, αντίθετα με ό,τι έμοιαζε, τα αισθήματά μας ήταν αυθεντικά και είμαστε παντρεμένοι και ευτυχισμένοι εδώ και 16 χρόνια με δύο υπέροχα παιδιά, και τα δύο υιοθετημένα». Η Ντίλαν για να αντικρούσει την ερμηνεία για την εκδίκαση της επιμέλειας των παιδιών που δίνει ο σκηνοθέτης στην επιστολή του δηλώνει: «Ο Γούντι Αλεν έχει ένα οπλοστάσιο δικηγόρων και υπευθύνων δημοσίων σχέσεων, αλλά το μόνο πράγμα που δεν έχει με το μέρος του είναι η αλήθεια. Ελπίζω αυτό να είναι το τέλος των φαύλων επιθέσεων και της εκστρατείας των μίντια που ετοίμασαν οι δικηγόροι του, όπως εκείνος υποσχέθηκε. Δεν θα αφήσω την αλήθεια να θαφτεί και δεν θα σωπάσω»