Οι απόψεις του Καρυπίδη δεν είναι απολύτως σαφείς στους Κοζανίτες. «Οταν κάποιος εκτεθεί στην εξουσία θα δείξει την αξία του. Προς το παρόν έχουμε ένα αναγνωρίσιμο άτομο, το οποίο δεν ξέρουμε πού θα το πάει. Εγώ, επειδή είμαι δεξιός, απαιτώ από τον κύριο Καρυπίδη να δώσει το στίγμα του σχετικά με την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Ποια είναι η στάση του επί των ζητημάτων; Κομμουνιστική ή φιλελεύθερη; Το κρίσιμο θέμα είναι η στάση του στον τομέα της ανάπτυξης» τονίζει ο 77χρονος γιατρός Ζήσης Κοντογούνης.

Τακτικότατος στα πάνελ τουFlash,ο κ. Κοντογούνης παραπονείται για τη στάση του Καρυπίδη στο θέμα της δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στην Κοζάνη. «Πήγε να κουκουλώσει το θέμα. Σε τηλεοπτική συζήτηση προσπάθησα να δώσω το στίγμα και με άφησαν στα κρύα του λουτρού. Θεώρησα ότι δεν ήθελε να ψάξει το θέμα, να αγωνιστεί ως ώφειλε, αφού θέλει να δείχνει ότι είναι αγωνιστής» δηλώνει.

Ο εκπαιδευτικός Φώτης Κεχαγιάς έχει πειστεί απολύτως για τις προθέσεις του Καρυπίδη. «Το θέμα έχει βαθιές ρίζες. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι τον φοβάται το σύστημα. Θα βγει περιφερειάρχης, ακόμη κι αν κατέβει ως ανεξάρτητος. Εχει τεράστια αναγνωρισιμότητα και βέβαια όλα τα χρόνια που τον παρακολουθώ και πηγαίνω στις εκπομπές του, φερόταν πάντα σαν να ήταν αντίπαλος. Ηταν πάντα αιχμηρός με όλους. Είναι και από τους πιο έγκυρους δημοσιογράφους» δηλώνει.

Aποψη κατασταλαγμένη για τον υποψήφιο περιφερειάρχη έχει και ο 70χρονος αρχιτέκτονας Δημήτρης Μαρμαράς. «Είναι αναγνωρίσιμος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πολιτική διείσδυση στον κόσμο, διότι δεν βγήκε να μιλήσει πολιτικά. Παράλληλα οι θέσεις του χαρακτηρίζονται από εμπάθεια. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ ζημιώνεται με την περίπτωσή του. Οι αλλαγές θέσεών του τον καθιστούν πολιτικά αναξιόπιστο. Πάντως, τον ωφελεί αυτός ο θόρυβος κι υπάρχει πιθανότητα να εκλεγεί» δηλώνει για τον Καρυπίδη, ο οποίος επέλεξε να τοποθετήσει πορτρέτο του Ελευθέριου Βενιζέλου στο γραφείο του, αλλά αρνήθηκε να φωτογραφιστεί με φόντο τον πολιτικό.