Τι συνέβη τις τελευταίες ώρες πριν από τον θάνατο του ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν; Το CNN προσπάθησε να συμπληρώσει το χρονικό της τραγωδίας, δημοσιεύοντας ένα χρονοδιάγραμμα με τις κινήσεις του ηθοποιού.

Το πρωί του Σαββάτου, ο Χόφμαν πήγε στο αγαπημένο του καφέ στην 8η Λεωφόρο για τον συνηθισμένο του εσπρέσο. Εκεί έπιασε την κουβέντα με το προσωπικό. «Έμοιαζε μια χαρά» είπε στο CNN ο διευθυντής του καταστήματος, Τζόναθαν Χάνσον. «Φαινόταν να έχει κέφια. Ήταν πολύ χαρούμενος» λέει.

Περίπου 13:30 το Σάββατο – Ο Χόφμαν μιλά με τη βοηθό του. Και εκείνη δηλώνει ότι ο ηθοποιός ακουγόταν καλά και ότι τον είχε επισκεφθεί την Παρασκευή,στο διαμέρισμα που νοίκιαζε, χωρίς να παρατηρήσει κάτι ύποπτο.

14:00 – Οι πρώτες ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Η πρώην σύντροφος του Χόφμαν, Μίμι Ο’ Ντόνελ, και μητέρα των τριών παιδιών του τον βλέπει κοντά στο διαμέρισμά του. Αργότερα είπε στην Αστυνομία ότι της φάνηκε ότι τελούσε υπό την επήρεια ουσιών.

17:00 – Ο παραγωγός Πολ Παμπστ με την σύζυγο και την αδελφή του είδαν τον Χόφμαν να περπατάει στον δρόμο. Η αδελφή του Παμπστ τον χαιρέτισε και εκείνος φάνηκε να εκπλήσσεται που κάποιος άγνωστος τον αναγνώρισε. Απάντησε σηκώνοντας το χέρι, πριν συνεχίσει τον δρόμο του. Όπως λέει η αδελφή του Παμπστ «φαινόταν χαμένος».

Η DEA παρουσίασε την Τρίτη τα φακελάκια συσκευασμένης ηρωίνης που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του Χόφμαν

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου – Ο Χόφμαν δειπνεί με δύο ακόμα άτομα σε μπαρ-ρεστοράν στο Ουέστ Βίλατζ, το οποίο συνήθιζε να επισκέπτεται. Εργαζόμενος στο εστιατόριο είπε στο CNN ότι το δείπνο φαινόταν επαγγελματικής φύσης.

Γύρω στις 20:00– Η πρώην σύντροφος του Χόφμαν του μιλάει στο τηλέφωνο και της ακούγεται και πάλι υπό την επήρεια ουσιών. Αυτή είναι η τελευταία επιβεβαιωμένη επικοινωνία με τον ηθοποιό.

20:00 – 21:00 – Ο Χόφμαν απέσυρε από ΑΤΜ σε σουπερμάρκετ κοντά στο σπίτι του το ποσό των 1.200 δολαρίων σε έξι συναλλαγές. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι αναλήψεις έγιναν γύρω στις 20:00 το βράδυ, την ώρα που ο Χόφμαν μιλούσε με δύο άνδρες.

Κυριακή 09:00 – Ο Χόφμαν δεν πηγαίνει στο σπίτι της Ο’ Ντόνελ στο Ουέστ Βίλατζ για να παραλάβει τα τρία παιδιά τους, όπως είχε συμφωνηθεί. Η απουσία του προκαλεί ανησυχία.

11:00 – Η Ο’ Ντόνελ ζητά από τον σεναριογράφο, Ντέιβιντ Κατζ, να δει τι κάνει ο ηθοποιός. Ο Κατζ και άλλο ένα άτομο πηγαίνουν στο διαμέρισμα, όπου τον βρίσκουν νεκρό με μία σύριγγα στο αριστερό χέρι. Φοράει σορτς και Τ-shirt και τα γυαλιά του βρίσκονται ακόμα στο κεφάλι του.

11:30 – Κλήση στην Αστυνομία, η οποία φτάνει λίγο αργότερα. Η Ο’ Ντόνελ μαθαίνει τα τραγικά νέα.