Οι ιατροδικαστικές αρχές της Νέας Υόρκης διενεργούν νεκροψία στο σώμα του ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν , ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν , την Κυριακή από προφανή υπερβολική δόση ναρκωτικών, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. «Είμαστε στη διαδικασία εξέτασης του τρόπου και των αιτιών του θανάτου », δήλωσε η Τζούλια Μπόλσερ, εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης προσθέτοντας ότι δεν είναι βέβαιη πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας.

Ο Χόφμαν, που θεωρείτο από πολλούς ως ένας από τα καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του, βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του διαμερίσματός του στο Γκρίνουιτς Βίλατζ με μια σύριγγα στο χέρι του. Ένα μεγάλο ερώτημα για τον αιφνίδιο θάνατο του 46χρονου ηθοποιού είναι γιατί ένας ταλαντούχος άνθρωπος σε ένα φαινομενικά καλό σημείο της καριέρας του, προφανώς επέστρεψε στα ναρκωτικά που τον είχαν ταλαιπωρήσει στα νιάτα του.

Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι στο διαμέρισμα του ηθοποιού εντοπίστηκαν 50 μικρές σακούλες με κάτι που έμοιαζε με ηρωίνη. Οι αρχές βρήκαν επίσης φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων αυτών για την υψηλή πίεση του αίματος που χρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της στέρησης από ναρκωτικές ουσίες. Η αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει την πηγή της ουσίας που σκότωσε τον Χόφμαν και αν ήταν το θανατηφόρο στέλεχος της ηρωίνης, η φαιντανύλη, ένα ισχυρό συνθετικό οπιούχο πιο ισχυρό από τη μορφίνη, ανέφεραν οι αστυνομικές πηγές που θεωρούν επίσης ότι ο Χόφμαν προφανώς πέθανε λίγο μετά την ένεση.

Ο θάνατος του Χόφμαν, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού για το ρόλο του στην βιογραφική ταινία του 2005 «Καπότε», προκάλεσε νέες ανησυχίες σχετικά με την τοξικομανία στη βιομηχανία του θεάματος .

Αν επιβεβαιωθεί ο θάνατός του από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο Χόφμαν θα ενταχθεί στον μακρύ κατάλογο των διασήμων που έχουν υποκύψει στα ναρκωτικά κατά την τελευταία δεκαετία . O Κόρι Μόντιθ πρωταγωνιστής της σειράς Glee βρέθηκε νεκρός από υπερβολική δόση ηρωίνης και αλκοόλ, πριν απο λίγους μήνες στο Βανκούβερ. Τα ναρκωτικά ήταν και η αιτία του θανάτου του αυστραλού ηθοποιού Χιθ Λέτζερ το 2008 και της τραγουδίστριας Γουίτνεϊ Χιούστον το 2012.

Κατά το παρελθόν υπερβολικές δόσεις από νόμιμα ή παράνομα ναρκωτικά έχουν στοιχίσει τις ζωές σε διάσημους της παγκόσμιας σκηνής, όπως η Μέριλν Μπονρόε, ο Τζον Μπελούσι, ο Τζίμι Χέντριξ και η Τζάνις Τσόπλιν.