Εν αρχή ην η άμυνα για τον Παναθηναϊκό του Αργύρη Πεδουλάκη και, όπως τονίζει άλλωστε και ο ίδιος ο προπονητής των Πρασίνων, για να μπορέσει ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης να νικήσει απόψε στο ΟΑΚΑ (21.30, ΔΤ) την Μπαρτσελόνα χρειάζεται να κατεβάσει περί τους 15 πόντους την παραγωγικότητα των Καταλανών (79,3 πόντοι μ.ό.), που παραμένουν οι μόνοι αήττητοι στο Tοπ 16!

«Αν θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός θα πρέπει να παίξεις άμυνα. Από εκεί ξεκινούν όλα. Υπάρχουν κάποιες σταθερές στο παιχνίδι και σε ημέρες που ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλά πρέπει το βάρος να πέφτει εκεί. Ακόμη, αν θέλεις να τρέξεις στο γήπεδο θα πρέπει πρώτα από όλα να παίξεις άμυνα» επισήμανε χθες πριν από την τελευταία προπόνηση του ΠΑΟ ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος προσδιόρισε ως καλύτερο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του τον περυσινό πέμπτο προημιτελικό με την αποψινή αντίπαλο των νταμπλούχων Ελλάδας.

«Στα πρώτα 5 λεπτά της τελευταίας περιόδου σε εκείνο το ματς χάσαμε τον Διαμαντίδη με πέντε φάουλ αλλά παίξαμε άμυνα και βγάλαμε τέτοια ενέργεια που θεωρώ ότι στο αμυντικό κομμάτι ήταν η καλύτερη εμφάνισή μας αυτόν τον ενάμιση χρόνο» υπογράμμισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφερόμενος στην ήττα της ομάδας του με 64-53 στη Βαρκελώνη. Συνολικά σε εκείνη τη σκληρή και γεμάτη ένταση σειρά ο ΠΑΟ ηττήθηκε με 3-2 και αξίζει να σημειωθούν τα σκορ των αγώνων ως σημείο αναφοράς για το αποψινό ντέρμπι των δύο ομάδων: 70-72, 66-65 στη Βαρκελώνη, 65-63, 60-70 στο ΟΑΚΑ και 53-64 στη Βαρκελώνη.