Στο περιοδικό με το οποίο συνεργάζεται επαγγελματικά, το Paris Match, δέχθηκε να μιλήσει η Βαλερί Τριερβελέρ για το χωρισμό της με τον Φρανσουά Ολάντ μετά την αποκάλυψη της σχέσης του με τη Ζουλί Γκαγέ.

Το σοκ, λέει η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, ήταν βίαιο κυρίως εξαιτίας της τεράστιας δημοσιότητας, λέγοντας πως είχε ακούσει τις φήμες αλλά δεν τους είχε δώσει σημασία.

«Οταν το έμαθα ήταν σαν να έπεφτα από ουρανοξύστη» λέει. «Σαφώς και είχαμε αρχίσει να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλον» λέει, αλλά «δεν περίμενα κάτι τέτοιο». «Είχα ακούσει τις φήμες, αλλά δεν δεν έδινα σημασία, γιατί ακούμε συνεχώς φήμες, και για εμένα» λέει.

«Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά δεν περνάω περίοδο κρίσης» συνεχίζει η Βαλερί Τριερβελέρ. «Δεν είναι ο πρώτος μου χωρισμός, αλλά είναι βίαιος εξαιτίας των ΜΜΕ» εξηγεί.

«Η πολιτική είναι ένας κόσμος στον οποίο η προδοσία έχει ένα τίμημα και αυτές δεν είναι οι δικές μου αξίες», πρόσθεσε η Τριερβελέρ, η οποία υπογράμμισε ότι δεν μετανιώνει για τίποτα.

«Βρέθηκα στο Μέγαρο των Ηλυσίων μέσα στη χλιδή. Ο κόσμος γνωρίζει ελάχιστα, αλλά η μητέρα μου ήταν ταμίας και ο πατέρας μου είχε χάσει το ένα του πόδι». Μεγάλωσα σε εργατικές κατοικίες. Υπήρχε μια τεράστια διαφορά. Τους τελευταίους μήνες συνειδητοποίησα πόσο τυχερή ήμουν», εξομολογήθηκε.

«Αυτό που έζησα ήταν μια εξαιρετική ζωή που με πήγε σε κάτι άλλο. Θα ξεκινήσω τη ζωή μου από την αρχή, αλλά θα είναι εμπλουτισμένη με μια νέα εμπειρία. Μέσα σε λίγες ημέρες έλαβα εκατοντάδες γράμματα και μηνύματα υποστήριξης», τόνισε.