Να γράψουν ιστορία στο Τσάμπιονς Λιγκ και να θέσουν νοκ-αουτ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των 16, ζήτησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στην εκδήλωση της κοπής της πίτας που έγινε την Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Ο κ. Μαρινάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά , καλωσόρισε τους νεοαποκτηθέντες Ιβάν Μαρκάνο και Πελέ και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στο Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχετε την ευκαιρία να γράψετε ιστορία. Μπορείτε να το καταφέρετε και να κάνετε την υπέρβαση. Δεν το λέω για να σας εμψυχώσω. Το λέω γιατί πιστεύω πραγματικά ότι μπορείτε να το καταφέρετε, το έχετε αποδείξει ότι μπορείτε.

Η ομάδα μας όπως βλέπετε μεγαλώνει διαρκώς. Όλοι οι ποδοσφαιριστές πλέον ξέρουν ότι ερχόμενοι στον Πειραιά, ερχόμενοι στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό Ολυμπιακό, πηγαίνουν σε μία ομάδα που βρίσκεται στην ελίτ του ποδοσφαίρου. Και οι παίκτες που είναι δικά μας παιδιά, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλάζουν σε αυτή την ομάδα επίπεδο και μπορούν να πρωταγωνιστούν και στα μεγάλα πρωταθλήματα. Με αφορμή τις τελευταίες ημέρες και τα μεταγραφικά ζητήματα, θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα δήλωσα ότι όνειρό μου είναι να μην έχει ο Ολυμπιακός ανάγκη κανέναν πρόεδρο και να είναι αυτάρκης και πανίσχυρος οικονομικά, από μόνος του. Δεσμεύτηκα για την εξυγίανση και με κόπο κάναμε αυτή την ομάδα υπόδειγμα υγείας, ακόμη και για τα αυστηρά ευρωπαϊκά στάνταρς. Υποσχέθηκα επίσης ότι η ομάδα θα έχει ισχυρό ελληνικό στοιχείο, ότι ο κορμός της θα είναι ελληνικός και βλέπετε ότι αυτό γίνεται στην πράξη. Οι διεθνείς του Ολυμπιακού είναι η ραχοκοκαλιά της Εθνικής ποδοσφαίρου που θα μας εκπροσωπήσει στην Βραζιλία. Και είμαστε διπλά χαρούμενοι γιατί όπως διαπιστώνουν όλοι, ο Ολυμπιακός δίνει μεγαλύτερη αξία στους Έλληνες παίκτες και στο ελληνικό ποδόσφαιρο με την στρατηγική του. Είμαστε αποφασισμένοι να πηγαίνουμε διαρκώς ψηλότερα τον Ολυμπιακό. Και φυσικά το όραμά μας είναι και ευρωπαϊκό. Δεν θα μας σταματήσει τίποτα. Όλες οι κινήσεις που γίνονται, γίνονται με γνώμονα το καλό του Ολυμπιακού.

Και κάτι ακόμα. Ο Ολυμπιακός στηρίζει τα όνειρα των ποδοσφαιριστών που έρχονται και παίζουν με την Ερυθρόλευκη. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί υπάρχει μια ηρεμία, υπάρχει μια ατμόσφαιρα στην ομάδα, που σας βοηθά να βελτιωθείτε και να αλλάξετε επίπεδο. Και είναι σημαντικό και για εσάς και για τους προπονητές σας αυτό.

Και ότι γίνεται, γίνεται για να είναι ο Ολυμπιακός πάντα αυτοκράτορας και πάντα στην ελίτ της Ευρώπης. Από εσάς θέλουμε δουλειά και νίκες. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος από την πρώτη ανάσα του για να είναι νικητής».

Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα των νταμπλούχων γευμάτισε, πέρασε λίγη ώρα ξεγνοιασιάς, ενώ οι εφετινοί τυχεροί ήταν οι ποδοσφαιριστές Γκαετάν Μπονγκ και Νταβίντ Φουστέρ, ο φυσικοθεραπευτής Νίκος Κουλόπουλος και ο φροντιστής Δημήτρης Καραπιπέρης.

Ο Μίτσελ

Τη διαδρομή που έχει κάνει η Πόρτο θέλει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός, όπως τόνισε ο Μίτσελ στη Νova.

«Θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό είναι ένας φάρος που φωτίζει το δρόμο μας. Είναι ένα παράδειγμα το οποίο θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε. Σε αυτόν τον τομέα η Πόρτο είναι μία πάρα πολύ επιτυχημένη ομάδα», τόνισε ο Μίτσελ.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού πρόσθεσε: «Αναφορικά με το μέλλον, εμείς έχουμε στο μυαλό μας το καλύτερο για τον Ολυμπιακό. Το βλέπω όταν μιλάω με τον πρόεδρο, όταν μιλάω γενικότερα με τη διοίκηση της ομάδας μας, όλοι θέλουν να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούν για τον Ολυμπιακό στο μέλλον. Είμαστε σε αυτό το δρόμο. Έχουμε αυτό το σχέδιο στο μυαλό μας και προσπαθούμε να το υλοποιήσουμε».

Αναφερόμενος στους Βαλντές, Πέρες, Μήτρογλου, ο Μίτσελ είπε: «Θα προσπαθήσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε, το κενό για τη θέση του Μήτρογλου να το καλύψει ο Βαλντές. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, με πολλές ικανότητες. Είναι γκολτζής και είναι ένας παίκτης ο οποίος πιστεύουμε ότι θα αρέσει στον κόσμο του Ολυμπιακού. Δε θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε τον Κώστα, γιατί ο Κώστας είναι για εμάς αξέχαστος. Ήταν φανταστικός μαζί μας και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Όμως είμαι σίγουρος ότι και ο Βαλντές θα γράψει τη δική του ιστορία στον Ολυμπιακό. Όσο για τον Βάις, κάνουμε προσπάθειες για να καλύψουμε το κενό που έχει προκύψει με την αποχώρησή του. Και πιστεύουμε πως θα καταφέρουμε να βρούμε τον αντικαταστάτη του τις επόμενες 24 ώρες. Είναι ο παίκτης που θα παίζει στα άκρα και σίγουρα δε θα είμαι εγώ».