Στη συγκρότηση ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου για τις εκλογές στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Γκιουλέκα, που στις προηγούμενες εκλογές είχε υποστηριχθεί από Ν.Δ.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης με την οποία εκλέχθηκε, μέχρι τις εκλογές, και θα καλέσει τους άλλους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης να συμμετάσχουν στις εκλογές με το νέο δικό του σχήμα.

Στελέχη της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κράτησαν αποστάσεις από την κίνηση Καρακωστάνογλου και σχολίασαν πως «ο καθένας μπορεί να διαχειρίζεται τον εαυτό του όπως επιθυμεί».

Ο Κώστας Γκιουλέκας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και στη Ν.Δ. γίνονται διαβουλεύσεις χωρίς να έχουν καταλήξει ακόμα στην υποψηφιότητα που θα στηρίξουν στις εκλογές του Μαϊου.