Η αμερικανίδα τραγουδίστρια Μαντόνα ανακοίνωσε ότι θα εμφανιστεί στη σκηνή μαζί με τις δύο νέες γυναίκες, μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot που πρόσφατα αποφυλακίστηκαν, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας στη Νέα Υόρκη την επόμενη εβδομάδα.

Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλεχίνα θα εμφανιστούν στο πλευρό της σταρ της ποπ κατά την διάρκεια μιας συναυλίας που οργανώνει η Διεθνής Αμνηστία την 5η Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να εμφανιστούν και άλλες διάσημες προσωπικότητες όπως ο Μπομπ Γκέλντορφ, η Μπλόντι και η Γιόκο Όνο.

«Έχω την τιμή να παρουσιάσω τις δύο μου συντρόφισσες στον αγώνα για την ελευθερία, τη Νάντια και τη Μάσα» έγραψε η Μαντόνα σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τετάρτης, προσφωνώντας με τα υποκοριστικά τους ονόματα τις δύο γυναίκες που αποφυλακίστηκαν το Δεκέμβριο.

«Θαυμάζω την τόλμη τους και στηρίζω τη δέσμευσή τους και τις θυσίες που έχουν κάνει στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης και των δικαιωμάτων του ανθρώπου» προσέθεσε.

Η Μαντόνα είχε εκφράσει τη συμπαράστασή της προς τα μέλη των Pussy Riot σε συναυλία που είχε πραγματοποιήσει στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της δίκης τους το 2012.