Το σχέδιο υλοποίησης από τον ΟΤΕ συνολικών επενδύσεων ύψους 1,2 δις. ευρώ έως το 2017, παρουσίασε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο νέος επικεφαλής του Ομίλου της Deutsche Telekom, κ. Τιμόθεος Χέτγκες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χέτγκες, «η επένδυση στον ΟΤΕ είναι στρατηγικής σημασίας για τη Deutsche Telekom». Στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, εκτός από το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της D.T, συμμετείχαν η κυρία Κλόντια Νέματ, μέλος του συμβουλίου διοίκησης της D.T για την Ευρώπη και την Τεχνολογία και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που επισκέπτεται ο Χέτγκες μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ως επικεφαλής της D.T στις αρχές του έτους.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατηγική που εφαρμόζει η D.T για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών σε διεθνές επίπεδο, καθώς και για τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ στην Ελλάδα, με την υλοποίηση επενδύσεων 1,2 δισ. ευρώ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Εκτενώς συζητήθηκε και ο επιτυχής μετασχηματισμός του ΟΤΕ από πρώην κρατικό μονοπώλιο σε μια ανταγωνιστική εταιρεία υψηλών επιδόσεων, όπως ανέφερε ο κ. Χέτγκες, καθώς και οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησε ο ΟΤΕ τον τελευταίο χρόνο, σε συνέχεια των προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού που εφαρμόστηκαν στον Οργανισμό.

«Σε μία περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα η έμπρακτη εμπιστοσύνη που δείχνει στην ελληνική οικονομία ένας μεγάλος, διεθνής Όμιλος, όπως είναι η D.T», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά το τέλος της συνάντησης και πρόσθεσε: «Επενδύσεις σαν αυτές της D.T και του ΟΤΕ στην Ελλάδα, πάνε τη χώρα μπροστά, δημιουργώντας τις υποδομές για τη νέα ψηφιακή εποχή. Η επένδυση στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ως κινητήρια δύναμη για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και για την προσέλκυση πρωτογενών και δευτερογενών επενδύσεων.»

Από την πλευρά του, ο κ. Χέτγκες, επισήμανε ότι επιβεβαίωσε στον έλληνα Πρωθυπουργό «την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της D.T στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας». Ο νέος επικεφαλής της D.T ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, με μακροπρόθεσμο ορίζοντα» και πρόσθεσε: «Έχει επιτύχει το λειτουργικό μετασχηματισμό του σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό και προχωρά σε επενδύσεις 1,2 δισ. ευρώ, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την ανάπτυξη».

Νωρίτερα, σε ομιλία του προς τους εργαζομένους του ΟΤΕ, ο κ. Χέτγκες είχε επισημάνει ότι η Ελλάδα απαιτεί σεβασμό για την ανάπτυξη που πέτυχε στο μετασχηματισμό της οικονομίας της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, τονίζοντας πως την τελευταία πενταετία ο ΟΤΕ έχει επενδύσει πανω από 2 δις. ευρώ στην ελληνική αγορά.